Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Slavata triatlon tour 2014 aneb duatlon pro mládež v Děčíně

Slava traitlontourVe čtvrtek 5. června se konal v Děčíně na Mariánské louce závod v duatlonu pro mládež Slavata Triatlon Tour, který uspořádal Nadační fond Tomáše Slavaty a triatlonový oddíl Triáde Děčín a byl jedním z akcí celorepublikové série, kde závodí i děti z dětských domovů, které Tomáš Slavata podporuje a ukazuje jim cestu životem pomocí sportu.

Do závodu odstartovalo nakonec rekordních 250 dětí ve věku od 2 do 15 let. Rozděleny byly do 6 kategorií. Díky Tomáši Slavatovi jsme mohli i dětem, které nemají vlastní kolo, ho zdarma zapůjčit.

Závod měl bezvadnou atmosféru, ke které přispělo příjemné počasí a děti závodily ze všech svých sil.
Po té co absolvovaly svou trať v rozložení běh – cyklistika – běh, čekalo na každého z nich občerstvení a diplom. Pro ty nejlepší byly připraveny i věcné ceny a vyhlášení na stupních vítězů.

Vítězové:
děti 2-5 roky – Maděcký Jakub (odrážedlo) a Houška Marek(kolo)
chlapci 6 let – Strnad Miroslav
dívky do 8 let – Chýlková Johana
chlapci do 8 let – Kreutzer Lukáš
dívky do 10 let – Kikalová Veronika
chlapci do 10 let – Muller Jan
dívky do 12 let – Černohorská Anežka
chlapci do 12 let – Jiruš Vojtěch
dívky do 14 let – Horníková Kateřina
chlapci do 14 let – Košik Martin
dívky do 15 let – Miškovská Kateřina
chlapci do 15 let – Lošták Roman

Vítězové byli nakonec všichni, kdo se aktivně zúčastnili a užili si krásné odpoledne v příjemné atmosféře a mezi fajn lidmi.
Poděkování patří všem, kteří tento závod pomáhali organizovat a to především Tomáši Slavatovi zakladateli celého seriálu, řediteli závodu Jaroslavovi Hauzírkovi , členům oddílu Triade za velkou sportovní tak organizační úroveň a také rodičům, kteří přivedli své děti na sportovní akci. Děkujeme partnerům Triade Děčín a to Všeobecné zdravotní pojišťovně, společnosti ČEZ a radiu North music za podporu, Jitce a Valdovi Jirušovým za věnování dvou horských kol.

Po závodech byli vylosováni 4 účastníci, kteří obdrželi horské kolo. Takto Tomáš Slavata se svou nadací podporuje nejen děti z dětských domovů, ale i příchozí závodníky.

Jednalo se o první letošní akci pořádanou Triade Děčín a budou následovat další jako Xterra Děčín a Iron Dumpling včetně dětských závodů, poté v září znova duatlon pro mláděž. Triade Děčín je jedním z největších pořadatelů závodů v Děčíně.

Zároveň Triade věnuje po všech akcích znova finanční částku na handicapované děti, celkem za své trvaní to je již přes 130 000,-Kč – Děkujeme rodičům za podporu při zaplacení dobrovolného startovného. Na akci natočila TV Prima pořad, který se vysílal 6. 6. v hlavních zprávách.

Info, foto a výsledky na
www.xterradecin.cz
www.zeleznyknedlik.cz

Triade Děčín
Marek Peterka