Rubriky
Zprávy

Mladíkovi se líbilo praskání obkladů, strážníkům už méně

mp decin_alesoPoměrně netradiční zábavu si v noci na dnešek vymyslel šestadvacetiletý muž z Děčína. Cestou domů odkopával dlaždice z budovy v centru Děčína. Krátce poté jej zadrželi strážníci děčínské městské policie.

Na mladíka upozornil jeden z občanů, který uslyšel křik z ulice. Venku viděl mladíka, který kopal do všeho kolem sebe, přičemž se zaměřil zejména na jednu z budov. „Na místo byla okamžitě vyslána hlídka strážníků. Mladík se mezitím přemístil o několik desítek metrů dále, kde pro změnu kopal do zastávky, kterou naštěstí neponičil. Následně se vymočil na jednu z přistavených popelnic. Strážníci jej okamžitě zadrželi a v dalším ničení okolí mu zabránili,“ uvedl ředitel děčínské městské policie. Mladík se strážníkům k poničení obkladů u jedné z budov přiznal. Jako vysvětlení uvedl, že se mu líbilo, jak dlaždice praskají. Mladíka strážníci předali Policii ČR.

Noční směnu strážníkům mírně řečeno zpestřil i další podivín. Toho zjevně fascinovalo rozbíjení skla o silnici, neboť se bavil tím, že v opilosti házel sklenice z okna své bytu v děčínské čtvrti Podmokly. „Strážníkům a policistům se muže, který byl poměrně agresivní, podařilo zklidnit. Hlídky na místě zadokumentovaly veškerý nepořádek, který muž způsobil. Ze svého jednání se bude zodpovídat před správním orgánem,“ dodal ředitel Horák.

Tomáš Pavlík
MP Děčín