Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoPřistiženi hlídkou
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté v uplynulých dnech odhalili dva mladé muže, jež by měli mít na svědomí vloupání do rekreačního objektu v Chřibské. V průběhu letošního dubna se na policisty z Krásné Lípy obrátil správce rekreačního objektu v Krásném Poli, odkud zmizelo větší množství sanitárního zařízení. Mládenci zavítali do napadané nemovitosti začátkem dubna letošního roku. Násilím pronikli do útrob domu, odkud postupně odnášeli vodovodní baterie a vše, co se dalo zpeněžit. Škoda, kterou svou podnikavostí napáchali, se přiblížila k částce 44.000,- Kč. Při poslední nedovolené návštěvě místa činu se střetli s hlídkou policie, která si oba aktéry přečinu krádeže vzala pod svá křídla. Oba skončili na policejním oddělení, kde jim následně policisté sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Oběma účastníkům zkráceného přípravného řízení hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta. Oba muži se k překročení zákona doznali.

Plný košík dobrot
DĚČÍN – Ostraha děčínského obchodního domu v Podmoklech měla letos na prvního máje napilno. Do jejich prodejny zavítal smělý zákazník, jenž si vybral zboží v hodnotě přesahující patnáct tisíc českých korun. Do nákupního vozíku postupně vyskládal několik desítek různých balení oblíbených bramborových lupínků a několik stovek všemožných čokoládových tyčinek. Kdyby se se svým nákupem dostavil ke kase, pokladní blok by poukázal na částku 15.351,- Kč. Leč k tomu nedošlo. Kupující se snažil s nákupem dostat mimo platební zónu, a tak skončil pod drobnohledem ostrahy, která staršího zákazníka nakonec předala do rukou děčínských policistů. Muž se tak od pátku druhého května letošního roku potýká s následky sdělení podezření z přečinu krádeže, díky němuž může přijít až o dva roky svobody. Místní strážci zákona prvomájovou událost šetří ve zrychleném zkráceném přípravném řízení.

Byli rychlejší
RUMBURK – Mít ve vozidle radiový zabezpečovací systém se zkrátka vyplatí. Policisté z Rumburku druhého května letošního roku vyjížděli do Dvořákovy ulice v Rumburku, kde bylo nalezeno odstavené vozidlo zn. VW Golf. Stříbrný vůz stál ještě před necelými třemi hodinami v pražských garážích. Krátce po sedmé hodině ráno byla zalarmována policie v Roudnici nad Labem, která přjala oznámení o možné krádeži vozu. Jak se později ukázalo, díky radiovému zabezpečovacímu systému se podařilo ztracené auto v krátké době lokalizovat a nalézt ve Šluknovském výběžku. Při ohledání vozu kriminálním technikem vyšlo najevo, že některé jeho části jsou poničené. Majitelka byla o nálezu jejího vozu vzápětí vyrozuměna. Kdo má na svědomí přesun auta z Prahy do Rumburku je nyní v rukou policistů.

Rýhy v laku
DĚČÍN – Majitel modrého osobního vozidla zn. Seat se obrátil na policii poté, co našel na svém autě stopy po poškození. Když ho na prvního máje v podvečer opouštěl, bylo ještě v pořádku. Naproti tomu ráno 2. května letošního roku na něj čekalo překvapení v podobě škrábanců na kapotě a po straně. Majitel vozu by mohl na opravu poničeného laku vynaložit až 13.000,- Kč. Kdo má na svědomí možné poškození cizí věci šetří policisté z Obvodního oddělení policie Děčín – Podmokly.

Děčín, 5. května 2014
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín