Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP decin_alesoDne 24.05.2014 v 01:35 hodin oznámil občan, že v DC32 v ulici Kamenná dochází k rušení nočního klidu, z jedné ze zahrad se šíří velký hluk. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že v zahradě probíhá oslava. Přítomen byl dvaačtyřicetiletý muž z Děčína, který odmítal na výzvu hlídky prokázat svou totožnost. Následně začal strážníky slovně a poté i fyzicky napadat. Strážníci proti muži použili donucovací prostředky a předvedli jej na PČR, která si jej převzala k dalším úkonům.

Dne 23.05.2014 v 20:05 hodin si všimla hlídka MP v DC3 dvou mužů s kárkou, na níž měli cca 10 kg vypálených měděných drátů. Jednalo se o patnáctiletého mladíka a třiadvacetiletého muže. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 23.5.2014 v 08:00 hod. oznámil občan, že v ul. Na Hrázi v DC8 se v jedné ze zahrádek v staré železné boudě zdržují bezdomovci, kteří tam dle oznamovatele nemají co dělat. Hlídka MP na místě kontaktovala dva muže ve věku třicet a dvacet sedm let. Oba dva si všechen nepořádek po sobě uklidili. Strážníci jejich jednání vyřešili uložením blokové pokuty a oba z místa vykázali.

Dne 22.05.2014 v 21:23 hodin oznámil sedmatřicetiletý muž z DC1, že je na něm údajně pácháno domácí násilí. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že muž dostal od své přítelkyně facku za to, že chtěl jít na pivo. Muž strážníkům dále vysvětlil, že je poněkud přecitlivělý, ale že nechce nic řešit přes Policii ČR. Po rozhovoru se strážníky se dotyčný uklidnil a zůstal doma s přítelkyní. Strážníci oba poučili, aby své spory řešili vhodnějším způsobem. Záležitost hlídka vyřešila domluvou.

Dne 22.5.2014 v 17.10 hod. kontaktovala hlídka MP v DC32 v ul. Vítězství osobu, která byla podobná osobě v pátrání Policie ČR. Jednalo se o čtyřiatřicetiletého muže z Děčína. Muž se strážníkům snažil namluvit, že je bratrem hledaného a že jsou si pouze velmi podobní. Muže hlídka předvedla k ověření totožnosti na Policii ČR, kde bylo potvrzeno, že se jedná o osobu v pátrání. Zadrženého si převzala k dalším úkonům Policie ČR.

Dne 22.5.2014 ve 12.45 hod. si všimla obsluha kamerového systému MP mladíka, který v DC4 vylepoval plakát na zeď. Na místo byla vyslána hlídka MP. Muž mezitím nasedl od osobního vozidla a odjel o několik ulic dále, kde opět nalepoval plakát na sloup veřejného osvětlení. Hlídka zjistila, že se jedná o pětatřicetiletého muže z Ústí nad Labem. Přestupek muže bude řešit správní orgán, kterému hlídka MP záležitost předala k zahájení správního řízení.

Zdroj: MP Děčín