Rubriky
Zprávy

Děčín se potýká s dopravními komplikacemi kvůli opravám vodovodů a kanalizací

kamenicka rekonstrukce kanalizace_alesoDěčín trápí dopravní chaos. Objížďky a uzavírky se mění každou chvíli, město proto muselo vytvořit interaktivní mapu, aby se občané ve změnách vyznali. Na několika místech najednou se totiž mění nebo opravují i sto let staré vodovody a kanalizační stoky.

Pilně se pracuje například na Husově náměstí. „Vůbec to tady nejde dobře. Podloží se sype, otevírá se to, je to hrůza.“ Petr Buma, který je zástupcem mistra na téhle stavbě, se nemůže dočkat, až bude více než desetimetrová jáma zase zasypaná a vrátí se sem auta.

Aktuálně v Děčíně probíhá několik staveb naráz. Téměř hotovo je už na Letné, na Husově náměstí práce skončí až v listopadu a za pár týdnů se začne kopat i v Boleticích.

O komplikované dopravní situaci v Děčíně informovala reportérka Iva Zítková – PŘEHRÁT

Nejvíc ale bolí stavební práce na Kamenické ulici, která je hlavním tahem na Liberec. Práci dělníků tady nedobrovolně sleduje ze svého okna každý den i Lucie Jůřičková.

„Doprava tady je katastrofa, s dětmi se nedá jít ani do školy. Není tady nikde přechod. Okna si otevřít nemůžete, protože všechen hluk jde do bytu,“ popisuje aktuální stav.

Kolaps se očekával také v dopravě. Ta má teď sice do bezproblémovosti daleko, ale nejhorší scénáře se zatím podle Markéty Lakomé z děčínského magistrátu nevyplnily.

„Nicméně určitě by ještě pro plynulost dopravy pomohlo, kdyby řidiči využívali takzvaný zipový systém vjíždění a řazení vozů,“ podotýká.

Zip a trpělivost jsou tak jediné způsoby, jak opravy ve městě až do listopadu přečkat. Pomůže i interaktivní mapa, kterou najdete na stránkách děčínského magistrátu. Z té se dozvíte aktuální informace o všech uzavírkách.

Zdroj: www.rozhlas.cz/sever