Rubriky
Kultura Zprávy

Děčín hostí fotografickou výstavu Labe – Tour 2014

foto vystava lebetour 2014Děčín je posledním z měst, kde mohou lidé shlédnout výstavu fotografií Labe – Tour 2014. Výstava je prodejní a potrvá do 1. 6. Výtěžek z prodaných děl poputuje na dětské oddělení děčínské nemocnice.

Labe – Tour 2014 je nástupcem projektu Photomeetpoint, který probíhal v druhé polovině roku 2013 v prostorách Kongresového centra Praha. V loňském roce jsme tak za pomoci magistrátu hl. města Prahy vystavili více jak 80 autorů a výběr z těchto prací se pod patronací Ústeckého kraje stěhuje na sever Čech. Litoměřice, Ústí nad Labem a Děčín jsou města, která v měsíčních cyklech tento výběr hostí.

První Vernisáž proběhla 27. 2. od 17 hodin v Litoměřicích, v jezuitském kostele, který spravuje litoměřická Galerie výtvarných umění. Druhá 3. 4. V 18 hodin v prostorách městského muzea Ústí nad Labem a třetí, závěrečná vernisáž nás čeká 6. 5. v 18 hodin v obchodním Centru Pivovar v Děčíně, na kterou vás tímto srdečně zveme.

I tento výstavní okruh, stejně jako zmíněný Photomeetpoint, má charitativní přesah. I tentokrát budou všechny fotografie prodejné a 100% výtěžku z tohoto prodeje půjde neziskové organizaci z daného města. Centrum pro zdravotně postiženou mládež – Srdíčko bylo neziskovkou, které byl určen výtěžek z litoměřické Vernisáže a z ústecké pak ve prospěch onkologického oddělení Masarykovy nemocnice.

O dobrou pohodu se v Děčíně postarají nejen vystavené práce třiceti autorů, ale i patron projektu Robert Vano a hudebního vystoupení se k naší velké radosti ujalo uskupení Smrt Standardismu- Jana Koubková, Roman Hampacher a Jan Červenka, kteří nás v jazzovém rytmu provedou Vernisáží.

Více informací najdete:
www.facebook.com/photomeetpoint
www.photomeetpoint.eu

Zdroj: Magistrát města Děčín