Rubriky
Sport Zprávy

BK Děčín vs BK Opava

bk-opava_ValentaPrvní utkání v Opavě dokázalo, že očekávání vyrovnané série nebylo liché. Atmosféra, souboje, emoce, těžké střely, tvrdost a skvělý sport! To vše bylo k vidění v prvním střetnutí na obou stranách. V závěru dotlačili do vítězného konce zápas číslo jedna domácí Slezané. Druhý duel se odehraje v úterý od 18 hodin v Děčíně a čeká se podobně tuhý boj.

V prvním zápasu se v dresu Opavy překvapivě neprosadila pivotmanská dvojice Blažek – Gniadek (5 a 4 body). Naopak výrazně svůj ligový průměr překročil veterán Sokolovský, jenž využil naplno svých zkušeností a respektu, získal 9 faulů za 31 minut hry a mohl tak z 11 střílených trestných hodů vsítit 9 ze svých 20 bodů!!! Rozehrávač Šiřina po méně výrazném prvním poločasu proměňoval ve druhé půli i těžké střely a z konečných 17 bodů dal 11 mezi 22. a 40. minutou. Svůj bodový standard přinesli Dokoupil a Cvek (12 a 11 bodů).

Z řad Válečníků vyčníval Luboš Stria s 18 body (15 z nich v prvním poločasu), který však musel ve 38. minutě střídat kvůli pěti osobním chybám. Výbornou obranou, ale také 14 body, 7 doskoky a 4 asistencemi se zaskvěl Tomáš Vyoral. Dvouciferně bodově přispěli v útoku ještě Pavel Bosák (12) a kapitán Jakub Houška (11 a 9 doskoků). Děčín přehrál domácí na doskoku (28-37), naopak v úspěšnosti střelby byli lepší opavští (46% – 43%, z toho dvojky 55% – 44%).

Šesté vzájemné střetnutí v sezóně nejspíše nepřinese žádná taktická překvapení trenérů Budínského s Czudkem. Důležitou v play-off bývá bojovnost, vůle, fyzická odolnost a připravenost na těžká utkání ve vražedném tempu. Přesto pak rozhodují maličkosti a detaily provedení všech činností, jichž je složitý basketbal plný. Vrchol sezóny je tu, takto kvalitní střetnutí dělají českému basketbalu tu nejlepší reklamu a Válečníci se na tom chtějí podílet co nejdéle!

Zranění hráčů před utkáním

K utkání nenastoupí Jakub Kaša.

Názor BK Děčín

Mgr. Pavel Budínský (hlavní trenér): „Je před námi 2.utkani, ve kterém musíme jednoznačně navázat na výkon z Opavy. Nebyli jsme daleko od výhry, což je dobré pro naší víru a sebevědomí, které musíme využít v tomto utkáni jako energii pro výkon. Byť Opava vyhrála, tak nás ničím herně nepřekvapila, což je celkem logické, když to byl náš letošní 5. vzájemný zápas. V play off rozhodují jednotlivci, jejich aktivita, produktivita a odvaha v útoku. V obraně pak správné rozhodování a exekuce při řešení jednotlivých herních situací. Věřím, že tyto atributy si před 2. duelem moji hráči vezmou za své a společně půjdeme za vítězstvím.“

Jakub Houška (kapitán týmu): „Myslím si, že i přes prohru je tato série velice otevřená a jsem moc rad, že jsme si dokázali, že se v Opavě dá hrát. Byl to náročný zápas v dobré atmosféře a teď se série přelévá k nám a nám to velí jediné a to uspět. Moc se na zápas těším, protože vím, že v Děčíně bude mega atmosféra. Poladíme nějaké naše chyby a myslím, že to může být z naší strany ještě o maličký kousek lepší. Každopádně buďte s námi!!! SrDCem Válečník!!!“

Autor: Jakub Důra
Zdroj: www.bkdecin.cz

Foto: Roman Valenta