Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

MP decin_alesoDne 25.2.2014 v 17.05 hod. oznámil majitel ubytovny v DC8, že má problémy s jedním cizincem, který je podnapilý, což je v rozporu s ubytovacím řádem, a nechce ubytovnu opustit. Hlídka MP na místě kontaktovala sedmačtyřicetiletého cizince z Afghánistánu. Strážníci muže z místa vykázali.

Dne 24.2.2014 v 19.59 hod. oznámil občan, že v DC32 leží na chodníku zřejmě opilý muž, který má krvácející zranění v obličeji. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o čtyřiašedesátiletého muže z Děčína. Dotyčný trochu více přehnal konzumaci alkoholu, upadl na zem a trochu si odřel čelo. Lékařské ošetření muž striktně odmítal. Hlídka poté dohlédla na jeho bezpečný odchod do místa bydliště. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Dne 24.2.2014 v 13:50 hod. oznámil občan, že v domě v ul. Labská někdo strašně řve, což ruší nájemníky. Hlídka MP spolu s hlídkou PČR, která se také na místo dostavila, kontaktovala známého třiatřicetiletého bezdomovce. Strážníci muže z místa vykázali.

Dne 23.2.2014 v 04.20 hodin oznámila žena z Děčína, že si její šestadvacetiletý přítel, který bydlí na sídlišti v Boleticích, vzal nějaké prášky s tím, že se chce otrávit. Oznamovatelka dále uvedla, že již zavolala záchranku. Na místo byla vyslána hlídka MP, které žena řekla, že její přítel odešel z bytu. O události byla informována i hlídka Policie ČR. MP se podařilo muže nalézt několik desítek metrů od bydliště. Podle lékaře záchranky muž snědl pouze několik prášků proti bolesti, které jej nemohly ohrozit na životě nebo na zdraví. Muž lékařské ošetření odmítl s vysvětlením, že přivolání policie, strážníků a záchranky je jakousi pomstou od přítelkyně, se kterou se rozchází. Hlídka oba poučila, aby své spory řešili smírným způsobem.

Dne 22.2.2014 v 04.40 hodin oznámila obsluha baru v DC1, že jí jeden host odmítá zaplatit útratu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že problémovým hostem je třiapadesátiletý muž z Děčína, který je v řadě děčínských barů znám tím, že má občas s placením útraty problémy. Muž v přítomnosti hlídky útratu zaplatit a z baru odešel.

Dne 21.2.2014 v 19.20 hodin oznámila ostraha prodejny v DC4, že mají v obchodě muže v podnapilém stavu, který nechce z obchodu odejít a obtěžuje ostatní zákazníky. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že jde o čtyřiatřicetiletého muže z Prahy. Hlídka ho z prodejny vykázala a záležitost řešila domluvou.

Dne 19.2.2014 v 20.15 hod. oznámil občan, že někdo vyhazuje v ul. Pohraniční v DC1 z domu z okna nějaký nábytek. Hlídka MP na místě zjistila, že z jednoho bytu vyházel muž kusy nábytku, skla apod., při tom mohl někoho zranit. Jednalo se o dvaapadesátiletého muže z Děčína. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dořešení.

Dne 19.2.2014 v 18.00 hodin oznámila ostraha prodejny v DC3, že chytili osobu podezřelou z drobné krádeže. Na místo byla vyslána hlídka MP, která po příjezdu na místo zjistila, že dvanáctiletý chlapec odcizil zboží v hodnotě necelých sto korun. Vzhledem k věku byl mladík převezen do místa bydliště a předán matce, která přislíbila, že jeho jednání vyřeší důrazně v kruhu rodinném.

Dne 18.2.2014 ve 22.35 hod. oznámil řidič MHD, že se ho na zastávce v DC4 snažil napadnout jeden cestující, kterého pro podnapilost nechtěl pustit do autobusu. Na místo se okamžitě dostavila hlídka MP, která zjistila, že dotyčným agresivním cestujícím je pětatřicetiletý muž z Jílového. Hlídka jej vykázala z autobusu a jeho jednání vyřešila jako přestupek proti občanskému soužití na místě uložením blokové pokuty.

Dne 18.2.2014 v 18.45 hod. oznámil občan, že u firmy v DC8 se nachází zaparkované vozidlo zn. Ford Mondeo, do kterého se pokouší dostat nějaký muž. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP, která přistihla při této činnosti třiašedesátiletého muže z Děčína. Hlídce přiznal, že si chtěl vozidlo, které mu nepatří, z místa odtáhnout. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si záležitost převzala k dalšímu šetření.