Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoO kamerách nechtěl mluvit
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté od konce loňského října řešili záhadnou ztrátu tří průmyslových kamer, jež byly nainstalovány na místních nemovitostech. Přístroje monitorující okolí zabezpečených domů skončilo s největší pravděpodobností v rukou zdejšího třiačtyřicetiletého obyvatele, který se do protokolu k nejasnému zmizení odmítl vyjádřit. Jeho mlčení ovšem neodradilo zdejší strážce zákona, kteří mu 13. ledna 2014 sdělili podezření z přečinu krádeže. Majitelé zabezpečovacího systému vyčíslili škodu na částku pohybující se kolem dvou tisíc českých korun za každou kameru. O dalším vývoji zmizelých rozhodne děčínský státní zástupce.

Šrot se vrátil k majiteli
DĚČÍN – Provozovatel děčínského sběrny surovin přišel o část přijatého materiálu. Ten prošel rukou děčínských policistů a skončil v držení původního majitele. Před několika dny do děčínské sběrny surovin zavítala dvojice mužů, jež se snažila zpeněžit zhruba 500 kg železného šrotu. Rámy postelí, kompresory a jiné věci přivezli na kolečku z nedaleké kůlny. Bez souhlasu majitele. A tak ohlášené zmizení železa skončilo začátkem letošního roku v rukou děčínských strážců zákona. Ti nelenili a dnešního dne sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody čtyřiatřicetiletému Děčíňákovi, který si sběrem surovin vylepšuje současnou finanční situaci. Jeho prohřešek ho může připravit až dva roky svobody.

Rozbité auto ho přivedlo do nesnází
DĚČÍN – V Dobkovicích na Děčínsku byl desátého ledna letošního roku zataven řidič osobního vozidla, jež se pohyboval po silnici autem s viditelně poškozenou přední částí. To nenechalo chladnými dopravní policisty, kteří v tu dobu vykonávali dohled na silničním provozem. Muž byl nadále zakročujícími policisty vyzván k dechové zkoušce, kterou prošel na jedničku. Horší už to ale bylo při kontrole platných dokladů, které musí mít každý řidič v době jízdy u sebe. Jelikož je nebyl schopen předložit, navíc má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, byla jeho jízda předčasně ukončena a muž si ponese následky v podobě přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí vykázání, který ho může přivést až k tříletému trestu odnětím svobody.

Nepříjemné překvapení
DĚCÍN – Děčínští policisté stojí před objasněním poničení plechových skříněk zaměstnanců děčínského závodu, ze kterých se během nedělní směny ztratily osobní věci pracovníků podniku. Na kolik vyjde zaměstnavatele oprava poničených skříněk a co všechno se z nich ztratilo, leží v tuto chvíli na bedrech podmokelských mužů zákona. Ti se případem možného přečinu krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku zabývají od druhé lednové neděle.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín