Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie soud_alesoČelí obviněním
DĚČÍN/RUMBURK – Děčínští kriminalisté v závěru letošního listopadu obvinili vrcholného představitele z řad vedení města Rumburku, jenž měl během loňské pracovní porady městských strážníků pobízet své podřízené k nekalým praktikám při výkonu jejich povolání. Navíc měl své požadavky podpořit zastrašováním přítomných zaměstnanců. Odhalené informace byly dostatečným důvodem pro zahájení trestního stíhání. Děčínští strážci zákona vznesli devětadvacátého listopadu letošního roku obvinění z trestných činů útisku a podněcování k trestnému činu, za což může být vyšetřovaný muž v budoucnu potrestán zákazem činnosti či odnětím svobody v délce až dvou let. Věc byla konzultována s dozorujícím státním zástupcem, který je v případě dalších dotazů kompetentní k jejich zodpovídání. S dotazy se v případě zájmu můžete obrátit na Mgr. Lukáše Otipku z OSZ Děčín, tel.: 412 589 943.

Přišli si pro trezor
DĚČÍN – V srpnu letošního roku přijali děčínští policisté oznámení o zmizení trezoru z restaurace na Pravčické bráně ve Hřensku. Výsledkem policejní práce je obvinění dvou mladých mužů, kteří se podle získaných indicií měli dopustit přečinu krádeže, za což jim hrozí trest nebo ztráta svobody v délce od jednoho roku do pěti let. Jak vyplývá z policejních protokolů, mládenci se na společném kšeftíku měli domluvit pár dní před samotnou výpravou do restaurace. Na místě činu bylo odhaleno několik stop vypovídajících o násilném vniknutí. Odcizený trezor skrýval finanční hotovost v řádech statisíců, kterou si dvojice při dokončení srpnové výpravy měla rozdělit a využít ve svůj prospěch. V průběhu několika prosincových dnů oba obvinění čelili policejnímu vyšetřovateli, který je po sdělení obvinění propustil na svobodu. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.

Ukázaly na něj stopy
DĚČÍN – Začátkem letošního května obdržela děčínská policie informace svědčící o možné krádeži. Vyrazili na místo události a započali vyšetřovat oznámenou nepříjemnost. Vyzpovídali oznamovatele a sesbírali stopy na místě činu. Mezi nimi i několik neznámých otisků prstů. Ty se nacházely v budově děčínské advokátní kanceláře, odkud zmizela finanční hotovost v řádech statisíců. Peníze uložené v trezoru zmizely během několika hodin. Na místě činu byly nalezeny jak stopy násilí, tak poničený starožitný nábytek. Poškozený advokát vyčíslil škodu na částku přesahující půl milionu českých korun. V průběhu vyšetřování se na zdejší muže zákona ovšem usmálo štěstí, a tak mohli desátého prosince letošního roku sdělit obvinění jednadvacetiletému muži, který se k věci zatím nevyjádřil. V případě odsouzení za přečiny krádeže a poškození cizí věci se může sejít až s osmiletým trestem odnětím svobody.

Domáhá se spravedlnosti
RUMBURK – Před půl rokem svěřil svůj vůz rumburskému prodejci vozidel. Odevzdal deseti tisícovou zálohu a očekával korektní prodej vozu. Nakonec si ale majitel vozidla vše rozmyslel a po prodejci požadoval vrácení zálohy. K tomu nedošlo, a tak se případem zabývají rumburští policisté, kteří prověří možné spáchání přečinu zpronevěry.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
E-mail : krpulk.kr.pis.decin@pcr.cz