Rubriky
Dětem Sport Zprávy

Ježíšek má nové posly

Přestože kvůli čtyřkolovému hracímu systému je program A- týmu značně nabitý, najdou si hráči i během letošního prosince čas na návštěvu dětí v dětských domovech a na dětském oddělení nemocnice Děčín. Tyto předvánoční akce se v BK Děčín staly již tradicí a především je po nich poptávka přímo ze strany dětí, pro které je každá návštěva nezapomenutelným zážitkem.

Děti z dětských domovů pravidelně jezdí tým podporovat na domácí utkání Mattoni NBL. Když tady byly naposledy při utkání s Kolínem, přivezli hráčům ručně vyráběné dárky a zajímaly se, zda opět před Vánocemi dorazí  – „A mohl by přijet Míra Soukup?“ zněl požadavek jedné slečny :-).

První skupinka hráčů zamířila do dětského domova v České Kamenici. Luboš Stria, Tomáš Vyoral, Lukáš Linhart, Honza Jiříček, Lukáš Bažant, Dan Hendrych a Jakub Kaša si nejprve prohlédli 5 bytů, které dětem zajišťují rodinné prostředí. Přišli právě vhod, jelikož děti zrovna pekli vánoční cukroví. Chvílemi to vypadalo, že přijeli porovnávat vanilkové rohlíčky :-) Na oplátku pod každým stromkem nechal ježíšek v zastoupení baskeťáků dárek.

dd-ceska-kamenicePo ochutnávce se všichni přesunuli do blízké tělocvičny, kde si hráči s dětmi zahráli basketbal, zasoutěžili a předvedli svoje umění.  Před odjezdem zpět do Děčína se ještě pořídila společná fotografie na památku a kluci dětem podepsali kalendář na rok 2014.

O své dojmy z návštěvy se podělil hráč Honza Jiříček:

Do dětského domova v Českého Kamenici jsme zavítali již podruhé. Hned při vstupu jsme od dětí dostali vánoční cukroví, to bylo moc milé. Paní vychovatelka nás poté po celém domově provedla. Ve třech patrech dětského domova je několik bytů, které obývají děti rozdělené většinou podle věku. Děti z každého patra pekly své vlastní cukroví, které nám ochotně nabízely. Mně osobně se líbilo nejvíce podkrovní část, přišla mi nejútulnější.

Po prohlídce dětského domova jsme se společně s dětmi přesunuli do nedaleké tělocvičny, kde jsme rozdělili děti na dva týmy a začal se hrát basket. Potom jsme dětem ukázali jak se správně střílí, dělá dvojtakt apod. Nakonec jsme si všichni společně sedli a navzájem si pokládali otázky a povídali si. Nejvíce mě překvapil názor, že některé děti jsou i na Vánoce radši v dětském domově, protože se jim tam víc líbí. Celkově to byla příjemná návštěva, děti byly úžasné. Je smutné, že jich tolik tráví svátky a nejen je v dětském domově, místo v teple domova s milujícími rodiči.

Návštěva dětí v Krupce je naplánovaná na pondělí 16. 12. 2013

Zdroj: www.bkdecin.cz