Rubriky
Sport Zprávy

Děčín v dohrávce v Klatovech nebodoval

klatovyHokejisté Děčína dohrávali zápas jedenáctého kola, který musel být z důvodu marodky Děčína odložen. V Klatovech ale nezískali ani jeden bod a prohráli 1:4.

První útočnou akci zápasu předvedli hosté jmenovitě Zika, ale jeho pokus zablokoval Zeman. Na druhé straně našel Pejchar Pitla, ale ten nedokázal puk zvednout a trefil pouze beton Formánka. Ve 3. minutě byl vyloučen Hříbal. V přesilovce se Vondryska prosmýkl mezi dvěma obránci, Formánek jeho pokus zastavil, kotouč zůstal volný na brankovišti, kde jej pohodlně dostal do branky Vizinger. Domácí byli aktivnější, z čehož vzešel další faul hostů, tentokráte byl vyloučen Oliverius. Hned po buly vystřelil Maxa, ale Formánek zasáhl lapačkou. V oslabení se osmělili i hosté, Pravda musel zasahovat proti střele Racka od modré. V 9. minutě vyhodil Formánek kotouč do hlediště a byl vyloučen na dvě minuty. Přesilovka se domácím nepovedla. Ve 12. minutě se k puku dostal Maxa a poslal ho nad rameno a navýšil vedení svého týmu. V 15. minutě byl vyloučen Hucl. V přesilovce od modré vypálil Molnár, Šetka se snažil kotouč tečovat, ale puk skončil mimo brankový prostor. I další akce hostů zaváněla golem, Bulva našel svým pasem Hříbala, ale ten netrefil puk ideálně a tak šance zůstala nevyužita. V 17. minutě to zkusil bekhendem Pouska, ale Formánek byl pozorný. Další akci domácích předvedl Pacanda, který vyjel zpoza branky a málem překvapil hostujícího gólmana, ale nestalo se tak. Minutu před odchodem do kabin nahozoval Hucl ze středního pásma a málem zaskočil Formánka, který zřejmě nebyl plně soustředěn. Do kabin šli domácí s vedením o dvě branky.

V úvodu druhého dějství byl vyloučen domácí Slavík. Ale jako první zahrozili domácí, Čuban objel branku a předložil puk Vondryskovi, ale gólovou radost mu vzal Formánek. Pak se přeci jen v útočném pásmu usadili hosté, od modré vypálil Molnár, Pravda vyrazil puk do rohu. Pak Pravda vyrazil ramenem pokus Šetky. Ve 24. minutě mířila Čubanova střela mimo branku, domácí to ale mrzet nemuselo, zanedlouho Formánka pokořil Vizinger. Za hosty mohl odpovědět Faigl, ale selhala mu mířidla. V 26. minutě našel Martinec na levém křídle volného Topinku, který v klidu projel do pásma, kde proti němu vyjel Formánek, domácí hráč se tím nenechal rozhodit a zakončil do odkryté klece. O minutu později kryl Pravda lehkou střelu Ziky. Ve 30. minutě nahrál Pitel volnému Pejcharovi, tomu ale střela nesedla. O půl minuty později od modré vypálil Škrak, ale Formánek proti jeho pokusu vystřelil svou lapačku. Ve 34. minutě byl vyloučen Procházka. V přesilovce se od modré uvolnil Maxa, ale Formánek vyrazil. V 35. minutě se před Formánka dostal Topinka, ale tentokráte byl úspěšnější gólman hostů. V následující minutě byl vyloučen Vizinger. Přesilovku se hostům podařilo využít zásluhou Faigla, jenž se trefil nad beton Pravdy. Ve 39. minutě projel Vondryska až před Formánka, ale trefil pouze jeho beton.

Do třetí třetiny nastoupili hosté pozdě a tak obdrželi menší trest za zdržování hry. Přesilovku domácí nevyužili. Ale hned po jejím skončení hráli další, vyloučen byl Faigl. V oslabení byl při pokusu hostů o vyhození pukem zasažen Topinka, ale odneslo to jen jeho ochranné plexi. Ve 47. minutě přihrál Maxa zpoza branky Pejcharovi, ale Formánek byl na místě. V 49. minutě se zavlnila boční síť Formánkovy branky po střele Němce. Na druhé straně si Pravda poradil s pokusem Ziky. V 52. minutě se před branku dostával Oliverius, ale toho obtěžoval Martinec a tak hostující forvard měl situaci stíženou, takže Pravdu ani pořádně neohrozil. O minutu později našel Pouska pěknou nahrávkou Topinku, ale domácí útočník trefil pouze beton Formánka. V 57. minutě od modré vystřelil Procházka, jeho střela lízla tyčku Pravdovy branky. V závěru zápasu byl vyločen Zika, který navíc za protesty obdržel osobní trest. V přesilovce od modré vypálil Blumentrit, Formánek jeho pokus vyrazil. Do konce zápasu se již skóre nezměnilo, po závěrečné siréně se tak domácí mohli radovat ze zisku zasloužených bodů.

SHC Klatovy – HC Děčín 4:1
Branky a nahrávky: 5. Vizinger (Vondryska), 12. Maxa (Farný, Pejchar), 24. Vizinger (Čuban), 26. Topinka (Martinec) – 38. Faigl (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Formánek (Šticha) – Šetka, Molnár, Racek, Kaltenböck, Zika, Oliverius, Hříbal, Stezka, Kuchyňka, Müller, Faigl, Bulva, Procházka, Chládek

Autor reportáže: Martin Karlík, HC Klatovy – www.hc-klatovy.cz
Zdroj/foto: HC Děčín