Rubriky
Politika Zprávy

Voličské průkazy vydává Oddělení správních agend a matriky

volicsky prukaz_alesoVoličský průkaz vydává Magistrát města Děčín, oddělení správních agend a matriky, které sídlí v ulici 23. října, v Děčíně I.

Žádost o voličský průkaz je možné podat buď osobně, a to do okamžiku uzavření stálého seznamu voličů, tedy do 23. října do 16 hodin, a nebo písemně, a to nejpozději 7 dní před dnem volem tj. do 18. října 2013.

Písemná žádost o voličský průkaz může být učiněna ve třech formách: – v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče; ověřený podpis žadatele zákon o volbách do Parlamentu vyžaduje proto, aby byl volič, který o vydání voličského průkazu žádá, chráněn před zneužitím tohoto institutu; v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem voliče; v elektronické podobě zaslané prostřednictvím datové schránky.

Žádost je třeba odevzdat nebo zaslat na Magistrát města Děčín, oddělení správních agend a matriky, v ulici 28. října. Úřední hodiny jsou v pondělí a středu od 8 do 17 hodin, v úterý, čtvrtek a pátek od 8 do 14 hodin. Více informací získáte na tel. 412 591 136

Zdroj: Magistrát města Děčín

Poznámka redakce:
Nejjednodušší je přijít na Magistrát v Děčíně I. osobně, přízemí, dveře č.7. Žádná žádost není třeba, jen občanský průkaz. Úřednice vám během chvilky průkaz vystaví.

-a- www.decin.cz