Rubriky
Sport Zprávy

Děčín veze z Bíliny důležité tři body

HC DecinV rámci čtvrtého kola druhé hokejové ligy zajížděli v sobotu 28. 9. 2013 hokejisté Děčína do nedaleké Bíliny, kde se chtěli pokusit napravit dvě nepovedená utkání. To se jim nakonec opravdu podařilo a bílinský led vyloupili v poměru 4:3 a získali tak další tři cenné body do tabulky.

Medvědi začali utkání velmi dobře, když hned v jeho úvodu dokázali ubránit početní výhodu Bíliny. Následně pak hráli téměř dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3, ale po sérii střel ji však využít nedokázali. Hosté se neustále tlačili do pásma Bíliny a ohrožovali tak brankáře domácích, ten však pokaždé dokázal skvěle zareagovat a puk za svá záda nepustil. První pořádnou šanci si Draci vypracovali až v patnácté minutě, jeden z hráčů Bíliny se sám ocitl před Formánkem, uspět ale nedokázal. Naopak na druhé straně poté udeřili Medvědi. V čase 16:41 LUKÁŠ ZIKA rozvlnil střelou pod víko síť domácí branky a po zásluze tak poslal Děčín do vedení – 0:1. Hosté si ihned po vhazování vypracovali další příležitost ke skórování, Faigl ale na domácího ochránce svatyně nevyzrál. Skóre se již do konce první třetiny nezměnilo, a tak se poprvé do kabin šlo rozhodně lépe hostům, kteří si vypracovali jednogólový náskok.
Druhá třetina začala pro hosty více než skvěle. Diváci se totiž ještě ani nestačili po přestávce usadit do hlediště a brankář Bíliny musel znovu lovit puk ze své sítě. Na počátku 21. minuty našel Zika zpoza branky úplně volného VÁCLAVA RACKA, který jeho přihrávku jak na zlatém podnosu dokázal přetavit ve druhou branku Děčína – 0:2. A o čtyři minuty později už Medvědi vedli tříbrankovým rozdílem. ŠTĚPÁN KUCHYNKA dobře tečoval střelu Müllera od modré čáry a kotouč tak skončil v domácí brance – 0:3. Jenomže Draci se nevzdali a brzy dokázali na třetí branku reagovat. ALEŠ HAVLŮJ se dobře zorientoval ve skrumáži před Formánkem a nakonec ho dokázal prostřelit – 1:3. Jenže toho se Medvědi nezalekli a ve 36. minutě přidali další gól. Kaltenböck nahazoval puk před domácí branku, kde se k teči dostal RADIM VACEK a usměrnil tak puk za záda brankáře Draků – 1:4. Poté si ještě oba tým vypracovaly slibné šance, ale ani jeden z gólmanů neinkasoval. Podruhé do kabin se šlo opět lépe hostům, kteří vedli o tři branky.
Kdo si myslel, že je o utkání rozhodnuto, mýlil se. Hned v úvodu třetího dějství putoval na trestnou lavici Racek a vydržel tam pouhých osm vteřin. VLADIMÍR KÝHOS totiž dokázal početní výhodu bleskurychle využít a snížil tak na rozdíl dvou branek – 2:4. A od té doby bylo Bíliny najednou plné kluziště. Ta totiž cítila ještě šanci a snažila se o další branku, která by je dostala zpět do hry. Ve 47. minutě se jí to málem podařilo. Puk po střele Kýhose skončil totiž jen těsně vedle Formánkovy branky. To ale domácí nemuselo vůbec mrzet, protože v 51. minutě doslova vyšachovali děčínskou obranu v přesilové hře a VLADIMÍR MACHULDA vsítil kontaktní branku – 3:4. Jeho tým tak byl Děčínu doslova na dostřel jediné branky. V 54. minutě ještě zahrozil Vacek, ale jeho střela skončila na brankáři Bíliny. S blížícím se koncem třetí třetiny si domácí vypracovali obrovský tlak a vyrovnání tak bylo rozhodně blízko. Jenže Formánek ve své kleci doslova čaroval a držel velmi těsné vedení Medvědů. Minutu před koncem třetího dějství se domácí odhodlali k powerplay a poté Oliverius svou střelou odkrytou klec jen těsně minul. Hosté si už pak své vedení dokázali pohlídat a žádné drama nedopustili. Z ledu Bíliny tak přivezli všechny tři body.
HC Draci Bílina – HC Děčín 3:4 (0:1;1:3;2:0)
Branky a nahrávky:  26. Havlůj (Hrdlička), 41. Kýhos (Havlůj), 51. Machulda (Havlůj) – 17. Zika (Oliverius, Racek), 21. Racek (Zika, Oliverius), 25. Kuchynka (Müller, Drnec), 36. Vacek (Kaltenböck, Faigl)
Střely na branku:
1. třetina – 7:18
2. třetina – 8:11
3. třetina – 13:9
Vyloučení: 3:6
Využití: 2:1
Sestava HC Děčín:
Formánek (Šticha) – Hříbal, Procházka, Kaltenböck, Motejlek, Saska, Molnár – Racek, Oliverius, Zika – Faigl, Chládek, Vacek – Müller, Drnec, Kuchynka – Číhal, Kopas, Šetka
Vendula Zdražilová, HC Děčín