Rubriky
Sport Zprávy

Děčín i napodruhé prohrál, tentokráte nestačil na Bílinu

Bilina vs HC DCKe svému druhému přípravnému utkání zajížděli hokejisté Děčína, tentokráte na led Bíliny. Ta byla na ledě v přípravě teprve tři dny, ale v utkání to tak vůbec nevypadalo. Draci působili sehraným dojmem a Děčín tak porazili vysoko 6:1.

V první třetině jsme branku neviděli a také se vůbec nevylučovalo, když se hrálo z obou stran čistě. Bílinští ale od začátku atakovali branku Děčína a výborně chytající Formánek tak musel vytáhnout několik skvělých zákroků, aby jeho tým neinkasoval. V závěru první třetiny si Bílinští vypracovali velkou šanci před brankářem Děčína, když dokonce před nimi zívala prázdná branka. Tu však trefit nedokázali, a tak se ani v sedmnácté minutě skóre neměnilo. V úplně samotném závěru ještě pálil Buďa, ale jeho projektil zamířil jen doprostřed branky Bíliny, kde byl připravený Holzer. Po první třetině se tak do kabin šlo za stavu, za jakého se na úvodní vhazování přicházelo, tedy 0:0.
Skóre na ukazateli se měnilo až ve druhém dějství, a to hned třikrát. Poprvé to bylo ve 26. minutě, když ujel úplně sám na Formánka Salač a dokázal tak puk propasírovat mezi betony děčínského brankáře – 1:0. O šest minut později musel brankář Děčína lovit puk ze své sítě podruhé. Kýhos se ocitl v dalším samostatném úniku a své sólo proměnit dokázal – 2:0.  Poté zahrozil Zika, bylo to ale z velké dálky a domácí brankář tak neměl problém puk ukrýt ve své lapačce. Naopak domácí minutu před koncem druhé třetiny zavěsili potřetí.  Pavlata svou prudkou střelou vymetl v děčínské síti doslova všechny pavučiny – 3:0. Podruhé do kabin se tedy rozhodně lépe šlo Bílině.
V samotném začátku třetí třetiny se diváci ještě nestačili usadit v hledišti a Draci pálili ostrými počtvrté. Šrámek se ocitl před Formánkem a jeho dorážka skončila za jeho zády – 4:0.  Přesně minutu na to už svítilo na ukazatele skóre 5:0. To se prosadil Malec před Formánkem a utkání tak proměnil v exhibici. Touto brankou totiž střelecké hody Bíliny nekončily. Ve 45. minutě poslal do zcela odkryté branky puk Polák a zvýšil už na 6:0. Ve 47. minutě se také konečně dočkali hosté. V přesilové hře nahodil puk z rohu bílinské branky na modrou čáru Šetka, kde se k puku dostal Zahradník a jeho následná střela skončila za zády domácího brankáře – 6:1. Později se ukázalo, že to byl pouze čestný úspěch. V 56. minutě totiž Zika našel Drnce, který už střílel do odkryté branky, ale Havlůj byl proti a doslova rybím skokem zabránil jistému gólu. Utkání se poté už jen dohrávalo a žádný gól tak už nepadl. Hokejisté Děčína tak i podruhé v přípravě prohráli.
HC Draci Bílina – HC Děčín 6:1 (0:0;3:0;3:1)
Branky a nahrávky: 26. Salač (Malec), 33. Kýhos (Malec), 39. Pavlata (Kolčava), 42. Šrámek (Hartman, Novák), 44. Malec (Havlůj), 45. Polák (Hartman) – 47. Zahradník (Šetka, Faigl)
Sestava HC Děčín: 
Formánek (Šticha) – Saska, Molnár, Stezka, Zahradník, Nikl – Drnec, Oliverius, Zika, Buďa, Chládek, Vacek, Nenadál, Faigl, Šetka, Došlý, Fusek, Rubeš
Vendula Zdražilová, HC Děčín