Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie auto tyrsovka_alesoUž na ně nejspíš došlo!
DĚČÍN – V úterý pětadvacátého června letošního roku skončila v rukou místních policistů dvojice mladých rebelů z Děčínska. Do jejich služebny je přivedlo jedenáct prohřešků. Paleta plná přešlapů odkrývá podvodně sjednanou smlouvu u společnosti poskytující telekomunikační služby, odcizené okapy z děčínských nemovitostí, chybějící naftu v pracovních strojích v Jílovém i odčerpané palivo z odstaveného nákladního vozu v Kamenné. Oba obvinění muži čelí od dnešního dne obvinění z přečinů porušování domovní svobody, krádeže a podvodu. Jejich rukama mělo být zasaženým spoluobčanům způsobena celková škoda přesahující částku dvaasedmdesáti tisíc českých korun.

Dostal půllitrem
VARNSDORF – Varnsdorfští policisté sdělovali pětadvacátého června letošního roku podezření z přečinu výtržnictví. To si „vysloužila“ devětatřicetiletá žena z Varnsdorfu. Podle zajištěných důkazů měla návštěvnice místního baru napadnout v rámci vzájemné slovní potyčky jiného zákazníka lokálu. Napadený muž byl ovlažen pivním mokem a posléze i „pohlazen“ sklenicí chmelového nektaru. Útočnice svého činu lituje, ale i tak se nad její hlavou vznáší možný trest v podobě ztráty svobody.

Přišla o kabelku
KRÁSNÁ LÍPA – Krásnolipští policisté šetří od pětadvacátého června letošního roku zmizení kabelky. Tu si její majitelka odložila na okenní parapet v budově místního úřadu. Stačila čtvrthodinka, aby zaskočená žena získala nepříjemnou zkušenost. Návdavkem i další starosti v podobě kolotoče po úřadech. Policisté z Krásné Lípy v těchto dnech prověřují i možnost přečinu s pracovním názvem zatajení nálezu.

Nesplacená půjčka
DĚČÍN – Několikrát by vystaven žádosti o půjčku. Vyhověl jí. Od března do června letošního roku vytáhl z peněženky patnáct a půl tisíce českých korun. Odběratelem byl osmadvacetiletý muž z Děčína. Jelikož mu je dlužník do současné chvíle nevrátil, obrátil se podvedený oznamovatel na děčínské strážce zákona. Ti teď šetří případ s ohledem na možný přečin podvodu.

Poničená kapota
DĚČÍN – Zaparkovaná Dacia zřejmě přilákala pozornost neznámého vandala. Po něm zůstalo na kapotě vozu několik škrábanců, jež se nesmazatelně vryly do laku vozidla. Na dalších dvou částech auta bylo po ohledání nalezeno promáčknutí. Majitel vozu parkujícího v Bezručově ulici vyčíslil škodu na pětadvacet tisíc českých korun. Na případu možného poškození cizí věci pracují policisté z obvodního oddělení v Podmoklech.

Napadení v Mikulášovicích
RUMBURK – Dvacetiletý mladík ze Šluknovského výběžku čelí od neděle třiadvacátého června 2013 obvinění z trestného činu těžké ublížení na zdraví. Podle výpovědí svědků a napadené ženy měl obyvatelku města Mikulášovice napadnout obviněný muž v časných ranních hodinách nedaleko zdejšího parku. Údery vedené pod vlivem alkoholu ji měly přivodit těžké zranění. Žena byla po střetu s útočníkem převezena do nemocnice. Nad obviněným mužem se od konce uplynulého týdne vznáší možný trest odnětí svobody v délce od tří do deseti let.

Přistiženi při činu
DĚČÍN – Majitelka děčínské nemovitosti vytočila linku 158. K tomu ji přivedla situace, kdy zaregistrovala pohyb cizích osob ve své novostavbě. V zápětí se na místo činu dostavila hlídka policie. V sobotu dvaadvacátého června hodinu před půlnocí zadrželi děčínští strážci zákona trojici osob v osobním vozidle parkující v blízkosti místa činu. Uvnitř auta se kromě překvapených osob nacházely i věci pocházející z garáže. Zajištěné pracovní nářadí bylo navráceno zpět do rukou jejich majitelky a skupinka nenechavců putovala do policejních cel. Zadržení nyní čekají na další kroky policejních inspektorů.

Chybějící motorka
ŠLUKNOV – Majitel stříbrné Hondy přišel v neděli k ránu třiadvacátého června letošního roku na nemilé zjištění. Během uplynulé noci mu z dřevěného přístřešku u domu ve Šluknově zmizel zaparkovaný motocykl. Jeho ztrátou utrpěl osmdesáti tisícovou škodu. Šluknovští policisté vyhlásili pátrání nejen po chybějícím motorovém oři, ale i všech okolnostech, jež by mohly objasnit případ možného přečinu krádeže.

Nezahlédli jste ji?
DĚČÍN – Děčínští policisté z Obvodního oddělení Podmokly pracují od uplynulé neděle na případu možné krádeže, ke které mělo dojít ve městě Jílové o den dříve. V sobotu dvaadvacátého června zmizela z lesní cesty nedaleko odbočky z města zaparkovaná Škoda Octávie. Sedmiletý vůz v hodnotě dvě stě padesáti tisíc českých korun společně s vybavením a osobními věcmi majitele auta zmizela pravděpodobně rukou neznámého lapky. Zaskočený muž vyčíslil škodu na necelých dvě stě osmdesáti tisíc českých korun.

Ráno už ji nenašel
DĚČÍN – Ze Severní ulice na Děčínsku zmizela během noci ze soboty na neděli třiadvacátého června letošního roku zaparkovaná Škoda Fabie Combi. Vůz byl opatřen registračními značkami 7U4 4566. Pokud máte k dispozici informace o pohybu stříbrné Fabie či osob, které se mohly pohybovat v inkriminovanou dobu na místě činu, neváhejte se obrátit na tísňovou linku 158 či nejbližší policejní útvar. Po vozidle bylo děčínskými strážci zákona vyhlášeno celostátní pátrání. Oznámenou událost šetří s ohledem na možný přečin krádeže.

Poškozené okénko
VARNSDORF – V hledáčku nevítaného raubíře zřejmě v neděli kolem půl třetí odpoledne ulpělo zaparkované vozidlo zn. Audi A1. Majitel napadeného vozu oznámil na místní obvodní oddělení ve Varnsdorfu poškození skleněné výplně předních dveří . Pozornost nevítaného návštěvníka zřejmě upoutala odložená peněženka, ze které jejímu majiteli zmizela finanční hotovost ve výši dvou a půl tisíce českých korun. Na případu možného přečinu krádeže a poškození cizí věci pracují policisté z varnsdorfského policejního oddělení.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín