Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

alkohol na verejnosti kontrola straznici MP Decin_alesoDne 25.5.2013 v 5:05 hodin oznámil občan, že v DC4 v ulici Zbrojnická leží před bankou na zemi nějaký mladík. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o třiadvacetiletého mladíka z Děčína. Mladík byl v podnapilém stavu, neměl žádné zranění a případnou pomoc od hlídky MP odmítl. Hlídka MP záležitost vyřešila domluvou a mladíka nasměrovala do místa jeho bydliště.

Dne 24.5.2013 v 20:00 hodin oznámil občan, že v DC4 jdou po Novém mostě dva bezdomovci směrem na DC2 a nesou na ramenou kovovou fotbalovou branku. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že branku muži odcizili z fotbalového hřiště v DC5. Jednalo se o pětadvacetiletého a o dvacet let staršího muže. Muži branku pod dohledem strážníků vrátili zpět na hřiště. Záležitost hlídka MP vyřešila uložením blokových pokut.

Dne 23.5.2013 ve 13.55 hod. oznámil občan čtyři kluky na parkovišti mezi prádelnou a poliklinikou, kteří tam jezdí v červeném vozidle nepřiměřenou rychlostí. Po příjezdu byli na místě zjištěny ve vozidle Volvo s propadlou TK čtyři osoby ve věku dvacet jedna až dvacet čtyři let, které u sebe neměly řidičské průkazy. Na místo byla přivolána PČR, která si věc převzala k dalšímu šetření.

Dne 22.5.2013 ve 21.05 hod. oznámila Hanáková žena z DC14, že u sousedů došlo k napadení mezi příbuznými a požádala o urychlený příjezd hlídky MP. Na místo byla okamžitě vyslána hlídka MP. Strážníci zjistili, že osmnáctiletý mladík, který se léčí na psychiatrii, napadl nožem svého otce, kterému způsobil poranění na ruce a na krku. Na místo byla přivolána hlídka PČR a zdravotnická záchranná služba. Hlídka MP mezitím začala prohledávat okolí. Po několika minutách si strážníci všimli mladíka, který odpovídal popisu podezřelého. Muž na výzvu k prokázání totožnosti reagoval nadávkami a rozběhl se směrem ke strážníkům s cílem na ně zaútočit. Hlídka proti němu použila donucovací prostředky a mladíka zpacifikovala. Záležitost si k dořešení převzala hlídka PČR.

Zdroj: MP Děčín