Rubriky
Sport Zprávy

Kádr se začíná formovat…

bk-prostejov_3Hráčům A-týmu pomalu končí volno, které dostali po sezóně… Od pondělí 27. 5. je čeká první blok přípravy na nadcházející sezónu, ta však pro realizační tým začala hned po skončení té předchozí… Jedním z hlavních témat je tvorba kádru… První novou tváří je Pavel Bosák. Své působení u Válečníků prodloužili také kapitánJakub HouškaRobert LandaJan Jiříček a pokračovat bude i Jakub Kaša.


Pavel Bosák
 odehrál minulý ročník v dresu chomutovských Levhartů. V minulosti působil v NBL na USK Praha, v Prostějově, ale také v zahraničí… Bližší představení hráče připravujeme v rozhovoru, ale krátké vyjádření poskytl: „Jsem rád, že jdu do Děčína! Je to top tým! Top trenér a každý rok boj o medaile. Už se těším na zápasy a na fanoušky.“

Jakub Důra se k posile vyjádřil: „Pavel je bezpochyby skvělý basketbalista. Je atletický, skvěle ovládá míč, má hodně zkušeností, je schopný skórovat a má soutěživou povahu. V minulosti kolem něho byla vytvořena aura „zlého muže“, ale kromě jeho osobního vývoje je třeba nahlížet i na letošní sezónu, kde prokázal, že disciplínu dokáže udržet. My jsme se v jednání s ním tomuto tématu nevyhýbali a uvítali jsme i Pavlovu otevřenost. Jsme proto přesvědčeni, že v Děčíně bude vše fungovat tak, jak má.“.

Kapitánovi Jakubovi Houškovi končila smlouva, s vedením se dohodl na prodloužení na další dvě sezóny… Také Robert Landa bude pokračovat do konce ročníku 2014/15. Oproti tomu Jan Jiříček, jenž měl smlouvu do roku 2014, se v Děčíně smluvně zavázal do roku 2016. Stejně tak Jakub Kaša, který přišel v průběhu uplynulé sezóny, se s vedením Válečníků dohodl na působení do roku 2016…

„Kouba je tváří Děčína a jeho působení přináší nejen jeho hráčské výkony na hřišti. Toho jsme si vědomi a ceníme si toho.“, oceňuje sportovní manažer Jakub Důra kapitána týmu a pokračuje ve vyjádření k dalším hráčům: „Robert Landa letos prokázal svoji kvalitu. Především v době zranění Kouby a Míry Soukupa se o něj tým opíral a on svou roli zvládal výborně. Bohužel nám v play-off výrazně chyběl… Věříme tak, že minimálně příští dvě sezóny si to bude moci vynahradit!“

Kapitán Kouba k prodloužení řekl: „Jsem moc rád, že jsem se s klubem domluvil na nové smlouvě. Děčín mám ve svém srdci a musím říct, že jsem zde spokojen. Nedávno jsem psal, že se cítím být Válečníkem a teď vím, že Válečníkem navždy zůstanu!! Letošní konec sezóny byl naprosto úžasný a já jsem moc rád, že toto budu zažívat i nadále. Moc se na to vše těším“. A Robert Landa navazuje:„Mám radost z prodloužení smlouvy. Jsem rád, že můžu dál působit v klubu s tradicí, úspěšnou současností a věřím, že i s dobrou budoucností. Vážím si prostoru, možností a zážitků, které mi angažmá v děčínském dresu přináší.“.

K dalšímu jménu Důra uvedl: „Honza Jiříček dostal letos o něco větší prostor. Stále má výkonnostní výkyvy, ale jeho posun je patrný. Bude důležité, aby neustrnul a pracoval na zlepšování svých nedostatků. Také doufám, že v nadcházejících ročnících zúročí zkušenosti nabyté v univerzitním výběru ČR, kam má velkou šanci se dostat.“… ‚Jeliman‘, jak Honzovi v Děčíně všichni říkají, složil i slib:„Jak řekl jeden horolezec: „Kde je cíl, tam je i cesta“ a já jsem rád, že na té své baskeťácké budu dál pokračovat v barvách Děčína a slibuji, že se srdcem Válečníka!“.

Důra vkládá důvěru i v mladíka Kašu: „Jakub přišel do rozjeté sezóny z Liberce, kde stále hrál i 1.ligu a pro mnohé byl svými zápasovými výstupy příjemným překvapením. Stejně jako Honza má ještě dlouhou cestu zlepšování před sebou, ale je to další z mladších kamínků mozaiky našeho týmu…“.

Zdroj: www.bkdecin.cz