Rubriky
Sport Zprávy

5. utkání čtvrtfinálové série BK Děčín – BK JIP Pardubice

play-off-proti-pardubicimPřed začátkem čtvrtfinálové série mezi Děčínem a Pardubicemi bylo predikováno, že se bude jednat zřejmě o nejvyrovnanější sérii – a pomyslné razítko na tuto tezi dával i fakt, že se jednalo o 4. a 5. celek po nadstavbě. Tyto předpoklady se nakonec naplnily a série dospěla až do pátého rozhodujícího špílu!

Zápas, ve kterém půjde oběma celkům o všechno, se bude hrát v pátek od 18 hodin v ČEZ Sportcentru, které je již téměř vyprodané. Pomozte tedy opět vytvořit Válečníkům bouřlivou kulisu, ve které nedáme našemu sokovi šanci… Zatím v sérii platilo pro oba celky přisloví „Můj dům, můj hrad“.

Pojďme si tedy shrnout předchozí čtyři odehrané špíly:
 
1. zápas:
 Děčín – Pardubice 101:89 (Sanders 23, Pope 18 – Čarnecký 24, Nelson 16).
2. zápas: Pardubice – Děčín 62:52 (Bohačík 15, Nelson 14 – Houška 9, Alič a Soukup po 7).
3. zápas: Děčín – Pardubice 90:81 (Houška 27, Pope, Sanders a Soukup po 13 – Nelson 27, Žabas 16).
4. zápas: Pardubice – Děčín 92:80 (Muirhead 23, Nelson 22 – Houška 20, Pope 14).

V dosud posledním středečním odehraném utkání Východočeši vedli po první půli o 18 bodů a ve třetím kvartálu se dokonce jejich náskok přehoupnul přes dvacetibodovou hranici. Válečníci však poté začali z náskoku JIPu ukrajovat bod po bodíku – a na konci 36. minuty nás úspěšným nájezdem Ell Sanders přitáhnul dokonce na rozdíl pěti punktů – 81:76. Po následném oddechovém čase však bohužel domácí vstřelili dva slepené koše, utrhli se na devítibodový rozdíl – a definitivně tak rozhodli o své výhře, která má konečnou hodnotu 92:80… Pardubičtí tak utekli hrobníkovi z lopaty a touto výhrou srovnali stav série na 2:2.

V posledním špílu na východě Čech scházela děčínské družině dvojice zraněných plejerů. Mimo hru je power forward Robert Landa a také křídelník Admir Alič… Naopak pardubický kormidelník Dušan Bohunický měl v Zápase 4 k dispozici kompletní tým.

Ladislav Faltin
Zdroj: www.bkdecin.cz