Rubriky
Kultura Turisti Zprávy

Užijte si jarní výlet v Drážďanech!

Dresden_J. Šťastný2Pojeďte na jarní výlet do Drážďan. Je to tak snadné! Uvidíte rozkvetlé parky, Zwinger, Frauenkirche, na Labi bočnokolesové parníky a nábřeží plná zelených alejí. Celý výlet vás přijde jen na 90 Kč. Pouze 76 minut jízdy z Děčína – na jednu jízdenku. To se vyplatí!

Teď máte jedinečnou šanci projít si historické Drážďany v klidu a pohodlí. Příjemné počasí, rozkvetlé parky a minimum turistů – to je ideální čas na víkendový výlet do barevných Drážďan. Nejjednodušší a nejrychlejší spojení je vlakem. Po 76 minutách pohodlné jízdy labským údolím vystupujete v centru města. Stačí vám k tomu jedna celodenní jízdenka Elbe-Labe za 90 Kč na osobu (platí při skupině 5 osob).

Co vidět v Drážďanech? Z drážďanského nádraží se vydejte pěší zónou Prager Strasse do světoznámého Zwingeru, dále přes Semperovu operu ke katolickému kostelu Hofkirche a zámeckému paláci Residenzschloss. Zde podél nástěnného obrazu Průvod knížat (Fürstenzug) až na náměstí Neumarkt s opět vystavěným kostelem Frauenkirche. Na konci uličky Münzgasse vystoupáte po schodech na nábřežní promenádu Brühlsche Terasse. Je odtud nádherný výhled na celé panorama historických Drážďan. Po starém kamenném mostu Augustusbrücke přejděte na druhý břeh do čtvrti Neustadt. U zlaté sochy rytíře Augusta Silného začíná barokní čtvrť plná zdobených paláců.
Dresden_J. Šťastný1Na březích Labe, uprostřed rozkvetlých nábřeží vyzkoušejte jednu z mnoha kaváren. Káva a výhledy odsud jsou nezapomenutelné. Jak pohodlně zpět na nádraží? Jízdenka Elbe-Labe také platí na tramvaje a autobusové linky. Na zastávce stačí jednoduše nastoupit směr vlakové nádraží (Haputbahnhof).

Víte, že: Celodenní jízdenka Elbe-Labe až pro pět osob platí v Sasku a Ústeckém kraji?

Praktické informace:

• Jízdenku Elbe-Labe zakoupíte na Hl. nádraží v Děčíně, 5 os. 400Kč, 1 os. 200 Kč
• Jízdenka Elbe-Labe je celodenní a platí na vlaky, autobusy, tramvaje, přívozy
• Jízdenka Elbe-Labe platí v Sasku (Horní Polabí) a Ústeckém kraji
• Vlak z Děčína odjíždí v 8:40, 10:40, 12:40, 14:40, 16:40, 18:40, 20:40 h
• Více informací: www.vvo-online.de/cs

Text/Foto: J. Šťastný