Rubriky
Sport Zprávy

Mladší žáci „B“ přivezli bronz z Itálie

žáci BVe dnech 30. 3. – 1. 4. 2013 se děčínští hokejisté ročníku 2002 zúčastnili mezinárodního turnaje v italské Varese. V turnaji bojovalo celkem osm mužstev: Varese A (Itálie), Varese B (Itálie), Como (Itálie), Milano Rossoblu (Itálie), Lugano (Švýcarsko), Olimpija Ljubliana (Slovinsko) a HC Děčín (ČR). Hrálo se systémem každý s každým 2x 15 minut a za vítězství bral celek tři body. Po ukončení základní části se hrálo o umístění podle postavení v tabulce.

Děčínští hokejisté nastoupili do prvního utkání v neděli proti domácímu Varese B (I), které porazili 9:0 (3:0, 6:0) a získali první tři body. Ve druhém zápasu se utkali s pozdějším vítězem turnaje Luganem (CH). Po velkém boji kluci podlehli 0:3 (0:3, 0:0). Ve třetím utkání sehráli vyrovnanou partii s Olimpiji (SLO), výsledek se otočil na stranu soupeře, který nakonec vyhrál 2:3 (2:1, 0:2). První hrací den děčínští Medvědi ukončili vítězným zápasem, když porazili Como (I) vysoko 11:2 (5:1, 6:1) a získali tak na své konto další tři body. Mohli jít tedy poměrně spokojeně spát se 6 body a skóre 22:8.

První zápas druhého hracího dne kluci zvládli a porazili Miláno (I) 5:0 (5:0, 0:0). V posledním utkání základní části je čekalo domácí Varese A (I), které porazili 4:2 (3:0, 1:2). V tabulce po základní části tak Medvědi skončili na druhém místě s celkovým počtem 12 bodů a skóre 31:10. Třetí se umístila Olimpija se stejným počtem bodů, avšak horším skóre. Podle pravidel turnaje v případě rovnosti bodů o účasti ve finále bohužel rozhodoval vzájemný zápas, který vyhrál soupeř, a proto na děčínské hokejisty čekala bitva o bronz. Toto utkání kluci zvládli skvěle, když po nepříznivém vývoji v první půli zabrali a nakonec přestříleli Como (I) 5:1 (0:1, 5:0). Zaslouženě tak obsadili na turnaji třetí místo. Při slavnostním vyhlášení turnaje byl zvolen nejlepším obráncem turnaje děčínský hokejista TOMÁŠ HOLEC.

Velké poděkování patří rodičům a městu Děčínu.

Sestava HC Děčín:
Mazourek, Drobný – Holec, Petrlík, Hercík M., Zeman, Sak, Hampl – Jiruš, Čermák, Kajzr, Simon, Doskočil, Hercík V., Zezulák, Nowáková, Slavík

Zdroj/foto: HC Děčín