Rubriky
Zprávy

Děčínsko se začíná bouřit proti kamionové dopravě a přetíženým silnicím

kamionova doprava_alesoLidé na Děčínsku se stále víc bouří kvůli přetíženým silnicím. Kvůli nedostavěné dálnici D8 je plní tranzitní kamionová doprava. Po petici, která žádala omezení kamionů v Benešově nad Ploučnicí, vznikla další petice, tentokrát v České Kamenici. Lidé se tam bojí, že se do jejich města přesunou kamiony právě z Benešova.
Podle krajského radního Jaroslava Komínka z KSČM ale není k obavám důvod. „My jsme řekli, že pokud by došlo k tomu, že by se 262 omezila a neprokázalo by se, že by se této komunikaci ulevilo, či kdyby třináctka byla opravdu hodně přetížená, není problém ty značky kdykoli sundat,“ ujišťuje.

Právě značky se zákazem vjezdu mají omezit průjezd kamionů po silnici druhé třídy číslo 262 v Benešově nad Ploučnicí. Opatření se nelíbí obyvatelům České Kamenice.

Tranzitní doprava se podle nich přesune na hlavní tah Děčín – Liberec, který vede právě přes jejich město. Starostka Hana Štejnarová ze SNK-ED upozorňuje, že už teď se do Kamenice sjíždí doprava z celého Šluknovského výběžku, a další zátěž proto není možná.

„Nám se tady sbíhají jednak z Libereckého kraje a jednak ještě Šluknovský výběžek, to, co jede na Děčín, Ústí, nebo dál na pětatřicítku, to všechno prostě přejíždí přes Kamenici,“ říká.

Kdy se značky u vozovky objeví, není jasné. O situaci na silnicích se bude dál jednat. Ústecký kraj chce ještě o opatření jednat se starosty obcí.

Autor: Jan Bachorík
Zdroj: www.rozhlas.cz/sever