Rubriky
Dětem Zprávy

Zoo otevře výtvarnou dílnu pod širým nebem již v dubnu

Tradiční výtvarnou dílnu v děčínské zoo s názvem Barevný týden si letos školáci užijí již v dubnu. Původní zářijový termín zoo změnila na duben (od 8. do 12. dubna) především kvůli předpokladu příznivějšího počasí.

Barevný týden je aktivita vhodná pro žáky základních škol a také kolektivy ústavů sociální péče. Školáci při něm dostávají možnost přijít tvořit do areálu zoo mezi zvířata. Téma tvoření se přitom vždy opírá o právě probíhající kampaň Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií EAZA, která je pro letošek zaměřena na ochranu zvířat z Jihovýchodní Asie. Žáci se při návštěvě zoo seznámí nejen s problematikou kampaně, ale také si vyzkouší zajímavou techniku tvoření. Letos budou za použití lepidla mouky a kokosové drti tvořit obrázky papouška kakadu žlutolícího sumbského a kopytníka sambara skvrnitého. Právě to jsou totiž zvířata, kterých se problematika kampaně dotýká a jež mohou návštěvníci v zoo vidět na vlastní oči. Účast na Barevném týdnu v Zoo Děčín může být možností, jak se připojit k oslavám Dne Země.

Na Barevný týden je nutné se předem přihlásit. Lze tak učinit na telefonním čísle 412 531 626 nebo e-mailu zooskola@zoodecin.cz. Cena za žáka je 50,- Kč. Zájemcům může být výtvarná dílna navíc doplněna i o výukově-zážitkový program ZooŠkoly za speciální zvýhodněnou cenu. Za účast na Barevném týdnu získává každý školák automaticky volný vstup na slavnostní akci s názvem „Startujeme“, která proběhne v zoo v sobotu 13. dubna 2013, a také možnost vyhrát jednu z pěkných cen. Právě v tento den totiž proběhne i výstava všech prací, která bude zakončena losováním vítězů.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.