Rubriky
Sport Zprávy

Turnaj základních škol

nabory-BKVe středu 13. 3. 2013 se v ČEZ Sportcentru uskuteční tradiční turnaj základních škol. BK Děčín organizuje tento turnaj již počtvrté a letos dosáhl zatím nejvyšší účasti – 8 škol z Děčína a okolí. Od 8.00 začne klání o prvenství pro rok 2013 mezi žáky prvního stupně základních škol.

Během uplynulého měsíce navšťevovali hráči A-týmu přihlášené školy, kterým budou na turnaji dělat mentory nebo přímo trenéry a zkoušeli s nimi základní basketbalové dovednosti. Někde pilovali více herních situací, jinde trénovali více základní činnosti, ale u většiny škol již proběhly dvě „tréninkové“ návštěvy jakožto příprava na středeční turnaj.

Hráči A-týmu byli rozděleni do jednotlivých škol a povedou družstva nejen na hřišti, ale také v ostatních prostorách ČEZ Sportcentra. Děti tak nečeká pouze sportovní náplň, ale také poznávací okruh po domácím prostředí BK Děčín spojený s různými úkoly. Tato letošní novinka bude zkoušet děti z pozornosti, ale také znalosti zázemí budovy jako je sportovní hala.

Turnaj ZŠ není jedinou činností pro školy, kterou BK Děčín uskutečňuje. Dlouhodobě mohou školy využít také ukázkový trénink basketbalu v hodinách TV, debatu mezi studenty a hráči na různá témata nebo také hodinu konverzace v anglickém jazyce s rodilými mluvčími – hráči A-týmu z USA. Další z možností, kde se děti mohou setkat s hráči jsou náborové akce klubu, na nichž se také podílí. V posledních dnech byla intenzivně navštívena ZŠ Vojanova, kde se protočila větší část A-týmu na náboru žáků z 1. – 5. tříd… Při těchto akcích si děti vždy i vyzkouší základní basketbalové dovednosti…

Zdroj: www.bkdecin.cz