Rubriky
Zprávy

Plavení jara do Děčína

  • kanon_labemísto: Ústí nad Labem
  • datum: 23.03.2013 10:00

objednat

Již podvacáté se v sobotu 23. března 2013 vydají členové a příznivci děčínské Společnosti pro přepravu ročních období vodní cestou do chladných vln řeky Labe, aby zajistili pro Děčín oficiální příchod jara. Plavení jara z Ústí n. L. do Děčína je jednou z nejstarších a nejzákladnějších akcí Společnosti, které se každým rokem zúčastňuje stále více odvážných vodáků. Kromě plavení tohoto ročního období z krajského města prostřednictvím nejroztodivnějších plavidel kontrolují plavci i stav řeky a jejich obyvatelů – vodníky počínaje a bobry konče.

Sraz účastníků letošního ročníku je v 10,30 hod nad střekovským zdymadlem v Ústí nad Labem, odkud po registraci vyrazí plavci na svou pouť do Děčína. První občerstvovací zastávka na náročné vodní cestě je plánována v restauraci Tivoli ve Velkém Březně, další zastávky dle uvážení kapitánů jednotlivých plavidel. Příjezd do Děčína pod zámek je plánován mezi 16. a 17. hodinou.

Všichni účastníci akce, konané pod heslem „Nepřivezeme-li jaro do Děčína my, nikdo to za nás neudělá“, obdrží pamětní list a bude je navíc hřát pocit, že učinili rozhodný počin ke kalendářnímu ukončení letošní zimy.