Rubriky
Sport Zprávy

Děčínští padli i v Sokolově, ten se ujal vedení 2:0 na zápasy

sokolovHokejisté Děčína zajížděli v pondělí 4.3.2013 k odvetě čtvrtfinále do Sokolova, kde chtěli odčinit domácí debakl s tímto celkem. I když v utkání vedli, nakonec se opět radovali Sokolovští, kteří zvítězili těsně 4:3.

Utkání otevřel v páté minutě LUKÁŠ ZIKA, když po vyhraném buly v útočném pásmu Sokolova v rychlé kombinaci s Vávrou dokázal prostřelit Nechvátala – 0:1. V sedmé minutě pálil dělovkou od modré Štrach, ale Petrásek podržel svůj tým. Poté nebezpečně vystřelil Soukup, ale on si na Petráska nepřišel. Ve 13. minutě šel Děčín do dvoubrankového vedení. To MICHAL OLIVERIUS dokonce ve vlastním oslabení unikl v samostatném nájezdu a své sólo dokázal přetavit v další branku – 0:2. Jenomže o necelou minutu později ještě v téže přesilovce domácích snížil JAN BAUER – 1:2. Domácí tak byli opět v šanci na úspěch v tomto utkání. V 16. minutě střílel z otočky Soukup a snažil se překvapit Petráska v brance hostí. To se mu však nepodařilo, brankář Děčína se nachytat nenechal a puk ukryl pod svoji lapačku. V závěru první třetiny ještě od modré pálil Filipovský, ale jen pouze do připraveného Nechvátala. Hosté si už své těsné vedení udrželi a poprvé do kabin šli s vědomím, že vedou o jednu branku a naděje na srovnání stavu série tak žila i nadále.

Od počátku druhého dějství to na ledě jiskřilo po tom, co domácí Hartman vyprovokoval šarvátku s hostujícím Vávrou. Oba kohouti poté putovali na trestnou lavici za hrubost. Ve 30. minutě provětral Vrtek Petráskovu lapačku a následně se znovu zaskvěl hostující brankář proti Bauerově projektilu, jež mířil přímo do jeho výstroje. Na druhé straně se po velké šanci Děčína zaskvěl také Nechvátal. Ve 35. minutě přišla série několika vyloučení na obou stranách, zejména Zika a domácí Bauer inkasovali vyšší tresty na 5 minut a do konce utkání za hrubost. V době, kdy už byli Sokolovští v plném počtu a hráli krátkou přesilovou hru, inkasoval Děčín podruhé. VLADISLAV VRTEK dotlačil puk za Petráska a bylo vyrovnáno – 2:2. V samotném závěru druhé třetiny ještě znovu Vrtek zahrozil před brankou Děčína, ale otočit stav utkání se mu nepodařilo. Podruhé do kabin se tak šlo lépe domácím, neboť dokázali smazat manko na ukazateli skóre.

Hned v začátku třetí třetiny střílel na Nechvátala Vávra, ten si s ní ale poradil. Následně také se střelou Drnce. Poté i na druhé straně ukázal svůj um Petrásek a po střele Jakubala dokázal dobře zareagovat a puk ukrýt ve své náruči. Jenže chvíli na to už na domácího hráče nestačil. V čase 42:57 ho prostřelil VLADISLAV VRTEK, který svým druhým zásahem v zápase strhnul vedení na stranu svého celku – 3:2. Ve 46. minutě vyslal jedovku na Petráska Csamango, ale ten ho dalším bravurním zákrokem zneškodnil. Ve 48. minutě už ale zase úřadovali hosté. VÁCLAV RACEK využil přesilovou hru, když dorazil střelu svého spoluhráče za záda Nechvátala – 3:3 a začínalo se opět od začátku. V 52. minutě hráli hosté přesilovku 5 na 3, ale po několika střelách na domácí branku držel Baník Nechvátal nad vodou, svými zákroky si zasloužil potlesk domácího publika. V 55. minutě zbytečně fauloval za domácí brankou Řídel a za svůj útočný faul vyfasoval dvě minuty. Dopustil se krosčeku. A to byla voda na mlýn pro celek Sokolova. Ti před Petráskem roztočili kolotoč a půl minuty před vypršením trestu Děčína strhli opět vedení na svou stranu. JAN SOUKUP využil závaru před Petráskem a rozradostnil své spoluhráče – 4:3. Děčínu se nepodařilo vyrovnat ani v závěrečné powerplay, a tak Baník opět dokázal Medvědy porazit. V sérii tak vedou již 2:0 na zápasy a ve středu v Děčíně tak budou mít první mečbol této série.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 4:3 (1:2;1:0;2:1)
Branky a nahrávky: 14. Bauer (Dobřemysl, Kuncl), 37. Vrtek (Soukup), 43. Vrtek (Soukup), 57. Soukup (Csamango, Dobřemysl) – 5. Zika (Vávra), 13. Oliverius (Vávra), 48. Racek (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Hříbal, Stezka, Filipovský (C), Grin, Kaltenböck, Dvořák, Zahradník, Molnár, Vávra, Oliverius, Zíka, Pořický, Růžek, Racek, Drnec, Hošek, Kopas, Řídel, Šetka, Nikl

Vendula Zdražilová, HC Děčín