Rubriky
Sport Zprávy

Děčín z Bíliny veze důležité tři body

bílinaHokejisté Děčína zajížděli k dohrávce 25. kola do Bíliny, kde se utkali s místními Draky. Dva po sobě jdoucí nezdary na venkovních kluzištích završili skvěle, když konto domácích zatížili osmi brankami.

První třetinu začali Děčínští více než dobře. Už po 34 vteřinách hry se dostal do šance Vávra, ale jeho střela mířila jen nad domácí branku. Jenže stejný hráč si vše vynahradil o několik sekund později. V čase 0:59 už se TOMÁŠ VÁVRA prosadil, když zužitkoval přesnou přihrávku Oliveriuse a otevřel tak účet úterního utkání – 0:1. Ve čtvrté minutě se ve vlastním oslabení dostal k puku LUKÁŠ ZIKA a střelou z úhlu prostřelil domácího brankáře – 0:2. Jenže Bílinští dokázali odpovědět v šesté minutě, když se MARTIN HRUBANT prosadil krátce po návratu děčínského hráče z trestné lavice – 1:2. O chvíli později dokonce mohlo být vyrovnáno. Po jedné ze střel Draků totiž zazvonila tyč Lavingerovy branky. V osmé minutě se Drnec snažil objet domácí branku a překvapit tak jejich brankáře. Ten ale uspěl a puk ukryl v lapačce. V čase 17:40 byl za vysokou hůl vyloučen na 2+2 minuty domácí Písařík a hosté měli výhodu přesilové hry. Medvědi vyslali směrem na branku Bíliny několik těžkých střel, ale brankář Draků odolával. Ale 15 vteřin před úvodní sirénou už byl na další projektil krátký. JAN KALTENBÖCK využil početní výhodu a brankou do šatny vrátil Děčínu zpět dvoubrankové vedení – 1:3. Poprvé do kabin se tak rozhodně lépe šlo hostujícímu celku.

Ve 22. minutě dorazil svou vlastní střelu FILIP DVOŘÁK a rozvlnil tak domácí síť počtvrté – 1:4. Ve 27. minutě jeli Draci dva na jednoho, Lavinger ale těžkou situaci zvládl a puk ukryl ve své náruči. O dvě minuty později dostal JINDŘICH RŮŽEK přesnou přihrávku od svého spoluhráče a následný únik dokázal přetavit v další branku Děčína – 1:5. Jenže hráči Bíliny na branku Děčína dokázali brzy odpovědět TOMÁŠEM URBANEM a na ukazateli skóre svítil stav 2:5. A ve 32. minutě dokázali Draci využít přesilovou hru a snížili tak na rozdíl dvou branek – 3:5. Ve 36. minutě se domácí opět uhnízdili v pásmu Děčína a hosté měli s jejich střelami co dělat. Ale díky Lavingerovi v brance se dokázali opět ubránit. V závěru třetiny prožíval Děčín horké chvíle na ledě. Bílina totiž hrála dvojnásobnou přesilovku a měla tak velkou šanci snížit gólem do šatny. Ale hosté se dokázali ubránit a drama tak nedopustili.

První polovina třetí třetiny patřila domácímu celku. Ten Děčínu zle zatápěl a ten se držel díky výborně chytajícímu Lavingerovi a i pozorné obraně, která mu pomáhala. Ve 48. minutě po jedné takové nebezpečné akci schoval Lavinger puk pod svůj beton a nadále čelil velkému tlaku Draků. O minutu později se právě Lavinger dokázal nejlépe zorientovat ve skrumáži před ním a puk vyhodil přes všechny čáry až k jeho domácímu protějšku. Děčínští byli z tlaku domácích mírně nervózní, ti ho totiž neustále stupňovali a bylo jich plné kluziště. V 54. minutě byly těžké chvíle před Lavingerem. Po střele zblízka šel hostující brankář na zem a před útočníky Bíliny zívala prázdná branka. Ti ale trefili jen Lavingerův beton a puk poté obrana Děčína dostala do bezpečí. Hned na to byla také hrozba na druhé straně. Zika jel s Oliveriusem dva na jednoho, posledně jmenovanému ale v poslední chvíli puk sjel z hokejky a nebezpečí pro Bílinu bylo zažehnáno. V 55. minutě hráli hosté přesilovou hru, kterou dokázali bleskurychle využít. JINDŘICH RŮŽEK se totiž z prostoru mezi kruhy nemýlil a v síti domácích vymetl všechny pavučiny – 3:6. V čase 57:29 udeřili hosté znovu. JAKUB POŘICKÝ svou střelou definitivně vnesl klid do řad jeho týmu a mohl se radovat ze své branky – 3:7. Děčínští po buly ujeli znovu do pásma Bíliny, kde se prosadil ONDŘEJ CHLÁDEK a uzavřel tak účet úterního utkání – 3:8. Medvědi si tak po dvou nezdarech za sebou připsali důležité tři body do tabulky a vrátili se zpět na druhé místo.

HC Draci Bílina – HC Děčín 3:8 (1:3, 2:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Hrubant (Mackal), 29. Urban, 32. Mackal (Urban) – 1. Vávra (Oliverius), 4. Zika (Oliverius), 20. Kaltenböck (Růžek), 22. Dvořák, 28. Růžek (Hříbal), 56. Růžek (Filipovský), 59. Chládek (Racek)

Velké poděkování patří vedoucímu děčínského fanclubu Janu Štverákovi, který přímo z místa dění zasílal všechny důležité momenty přes mobil a díky jeho spolupráci jsme vám všem mohli zprostředkovat podrobný online i z venkovního utkání.

Vendula Zdražilová