Rubriky
Sport Zprávy

Děčín vyšel v Sokolově naprázdno

sokolovHokejisté Děčína zajížděli ve středu 13.2.2013 do Sokolova, kde se střetli se sedmým celkem tabulky. Sokolovští ale dokázali papírového favorita zaskočit a zvítězili 4:2.

Utkání začali lépe domácí, když už v první minutě zahodil velkou šanci Pražák. A ve čtvrté minutě ujel Boušek a byl zahákován Kaltenböckem, rozhodčí tak nařídil trestné střílení. To však Boušek proměnit nedokázal a tak nebezpečí pro Děčín bylo zažehnáno. O chvíli později vychytal domácí brankář šanci Řídela, a tak diváci na první branku utkání stále čekali. Dočkali se ve 13. minutě, kdy se dokázal prosadit JAN BAUER – 1:0. V téže minutě šel Sokolov do oslabení a hosté tak měli ideální příležitost vyrovnat. Jenže Sokolov své oslaben dokázal ubránit a Děčínští tak přesilovku nevyužili. Dvě a půl minuty před koncem první třetiny měli přesilovku Sokolovští. V ní po jedné ze střel domácích skončil puk na tyči branky Děčína, a tak se ani Sokolovu nepodařilo tuto početní výhodu využít. Po první třetině se šlo lépe domácímu celku, jenž si vypracoval jednobrankový náskok.

Jenže ze druhé třetiny neuběhly ještě ani dvě minuty a stav byl srovnán. V čase 21:07 totiž TOMÁŠ VÁVRA dokázal poslat puk za záda Nechvátala a Děčín tak se Sokolovem srovnal krok – 1:1. Ve 24. minutě ujeli dva domácí hráči na jednoho Děčínského, ale tuto akci se jim v branku proměnit nepodařilo. Ve 37. minutě pálil Grin od modré čáry, Nechvátal ale jeho prudkou střelu dokázal zneškodnit. Když už to vypadalo, že ve druhém dějství již gól nepadne, opak byl pravdou. V čase 39:13 se v přesilové hře prosadil ROMAN PRAŽÁK a domácí si tak vzali zpět vedení o jednu branku – 2:1. I podruhé do kabin se jim tedy šlo rozhodně lépe, než hostům.

Hosté se ale nevzdávali a jednobrankový náskok domácích chtěli smazat. Ve 44. minutě zívala před Filipovským odkrytá branka, tomu se bohužel nepodařilo puk do takřka prázdné branky zasunout. Jenže o dvě minuty později se to podařilo LUKÁŠI ZIKOVI, který už puk do domácí klece poslal – 2:2. Poté se vyznamenal proti Vrtkovi Petrásek, který zneškodnil jeho tutovku. V 51. minutě se na druhé straně zaskvěl proti Vávrovi Nechvátal a taktéž svůj tým podržel. V 52. minutě ale Sokolovští dokázali využít další přesilovou hru, kdy se prosadil LADISLAV BOUŠEK a domácí znovu vedli – 3:2. A když v 58. minutě vychytal Nechvátal Ziku, drželi domácí stále hubené vedení nad hosty z Děčína. Půl minuty před koncem třetí třetiny se pochopitelně Děčínští pokusili o power play, ale hned po vhazování se puk dostal k PETROVI ŠTRACHOVI, který ihned puk poslal do opuštěné klece – 4:2. Medvědi tak ztratili v Sokolově tři body.

HC Baník Sokolov – HC Děčín 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Bauer, 40. Pražák (Vrtek, Štrach), 52. Boušek (Štrach, Vrtek), 60. Štrach (Pražák) – 22. Vávra (Růžek, Kaltenböck), 47. Zika (Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Filipovský (C), Stezka, Kaltenböck, Grin, Molnár, Dvořák, Vávra – Oliverius (A), Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Racek, Řídel, Kopas, Šetka, Drnec

Vendula Zdražilová, HC Děčín