Rubriky
Kultura Zprávy

Státní zámek v Benešově shání řemeslníky

zamek_benesov_nad_ploucnici_Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí chystá na letošní rok řadu novinek, zapojte se do jejich tvorby a přípravy i vy.

Benešov nad Ploučnicí – Státní zámek v Benešově nad Ploučnicí shání pro připravované akce na rok 2013 dobové řemeslníky, kejklíře a trhovce. „Pro chystanou dobou tržnici s ukázkami lidových a dobových řemesel sháníme košíkáře, hrnčíře, dráteníky, kováře, pasíře a jiné rozličné řemeslníky,“ řekl kastelán benešovského zámku Zdeněk Henig.

Zámek chce v letošním roce nabídnout řadu novinek, mezi ně by měly patřit právě i dobové trhy. „Zatím plánujeme a sháníme, doufáme, že se nám vše podaří a na zámek si v tomto roce najdou cestu nejen doboví řemeslníci, ale i noví návštěvníci,“ poznamenal kastelán. Zkrátka nepřijdou ani milovníci dobrého jídla a pití, na jarmark chce vedení zámku pozvat také například výrobce sýrů, masných lahůdek, domácích perníčků či medoviny.

„Naše brány jsou otevřené všem, kteří chtějí ukázat něco ze svého umění, uvítáme i zástupce chráněných dílen či školní kolektivy. Vítán je prostě a jednoduše každý, kdo něco umí. Máte-li tedy zájem předvést své umění v prostorách Státního zámku Benešov nad Ploučnicí, tak nás neváhejte kontaktovat,“ ukončil Henig.

Státní zámek Benešov nad Ploučnicí