Rubriky
Sport Zprávy

Řisuty si z ledu Děčína odvážejí potupnou desítku

risutyHokejisté Děčína přivítali v neděli 27. 1. 2013 na svém ledě celek Řisut, který se nacházel na druhém místě tabulky. Po první třetině, která skončila 1:1 nikdo nepředpokládal, že se utkání zvrtne doslova v přestřelku v podobě Děčína, který nakonec konto hostí zatížil deseti brankami a připsal si tři body do tabulky a zároveň Řisuty na druhém místě vystřídal.

Utkání začli lépe hosté, kteří se hned v úvodu dostali do slibné šance, Scherzl ale neuspěl. Po něm to zkoušel Kraus, jenž se ocitl tváří v tvář Petráskovi, ale proti domácímu brankáři neuspěl. Hned na to zle zatápěla před Schwambergerem děčínská první formace s navrátivším Lukášem Zikou, Vávra ale mířil jen do lapačky gólmana Řisut. Děčínští měli v první třetině výhodu tří přesilových her, ale ani jednu se jim bohužel nepodařilo využít. Naopak svou první početní výhodu měli hosté na počátku 17. minuty, kterou se jim takřka okamžitě podařilo zužitkovat. MATĚJ KOS mířil přesně a otevřel účet nedělního utkání ve prospěch svého celku – 0:1. Jenže hosté se ze své branky radovali pouhou jednu minutu. Hned po vhazování se do pásma hostí dostal první útok a TOMÁŠ VÁVRA zblízka nedal hostům šanci – 1:1. V závěru třetiny ještě měli hosté dvě šance, ale s ani jednou si nedokázali poradit, neboť Petrásek byl proti a šance zneškodnil. Poprvé do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Lépe ale určitě domácímu celku, neboť dokázal brzy na inkasovanou branku odpovědět.

Druhou třetinu začali hosté stejně jako tu první, když se dostali opět ihned po buly do pásma Děčína. Kos se sám řítil na Petráska, s jeho přízemní střelou si však dokázal poradit a v pohodě ji zneškodnil. O minutu později si stejně počínal Pořický, který taktéž nebyl úspěšný proti Schwambergerovi. Ale to vůbec nevadilo, neboť ho poté napodobil TOMÁŠ VÁVRA, který už byl úspěšný a brankáře hostí prostřelil – 2:1. Děčín se tak poprvé v utkání dostal do vedení. Po vstřelené brance museli domácí čelit dvojnásobné přesilovce Řisut. Jenže Děčín se dokázal ubránit a držel tak těsné jednobrankové vedení. Ve 31. minutě pálil Stezka od modré čáry a LUKÁŠ ZIKA jeho střelu dobře tečoval a zvýšil vedení svého celku – 3:1. Děčínští ve svém tlaku pokračovali i nadále, ale hosté se nevzdávali. V pásmu Medvědů se puku zhostil Landa a zavezl ho až před Petráska. Střelou po zemi ale úspěšný nebyl. Ve 36. minutě udeřili domácí počtvrté. To se totiž JAKUB POŘICKÝ dobře zorientoval ve skrumáži před brankou hostí a poslal puk do pravého růžku Schwambergerovy branky – 4:1. Děčínský útočník tak využil pětiminutovou přesilovou hru, kterou obdrželi hosté za faul na děčínského hráče. Před třetí třetinou tak domácí měli slibný náskok.

Ve 42. minutě se MARTIN BARÁNEK dostal k opuštěnému puku před brankářem hostí a bez problémů ho zasunul za jeho záda – 5:1. Po tomto gólu vystřídal v brance hostí Schwambergera Škubal. Jenže ani ten rozjetý Děčín nezastavil. O čtyři minuty později hosté inkasovali další gól z hole TOMÁŠE DRNCE, který celou akci sám založil a zblízka nedal nové akvizici v hostující brance žádnou šanci – 6:1. Řisuty se vzápětí dokázaly ubránit přesilovce Děčína a ještě se sympaticky snažily s utkáním něco udělat. Po střele Záleského dokonce zaduněly betony Petráska. Na druhé straně ujel MARTIN BARÁNEK a dal hostům sedmý zářez – 7:1. Za necelou minutu ale inkasoval i Děčín. MARTIN ČÍŽEK dokázal Petráska prostřelit a snížil na 7:2. Hosté se ale pak nechali zbytečně vyloučit a Medvědi hráli téměř dvouminutovou přesilovku 5 na 3. A byli v ní stoprocentní. Nejprve MICHAL OLIVERIUS nahodil kotouč směrem k brance hostí a ten skončil nešťastně za zády Škubala – 8:1. A VOJTĚCH HOŠEK využil i výhodu 5 na 4 a na ukazateli skóre svítil stav 9:1. Diváci se pochopitelně dožadovali svým skandováním desítky a hráči Děčína je vyslyšeli. V 57. minutě to byl konkrétně VÁCLAV RACEK, který uštědřil hostům potupnou desítku – 10:2. V závěru třetího dějství byl ještě vyloučen Drnec, ale na stavu skóre se již nic neměnilo. Hráči Děčína tak opět před svým publikem předvedli skvělý výkon a sesadili Řisuty z druhé příčky tabulky a nyní jsou to oni, kdo jsou druzí. Nejlepším hráčem Děčína byl po zásluze vyhlášen MARTIN BARÁNEK.

HC Děčín – HC Řisuty 10:2 (1:1, 3:0, 6:1)
Branky a nahrávky: 18. Vávra (Oliverius, Zika), 23. Vávra (Zika), 31. Zika (Stezka, Oliverius), 36. Pořický (Drnec, Baránek), 42. Baránek (Drnec, Hošek), 44. Drnec (Dvořák, Racek), 53. Baránek (Drnec, Racek), 55. Oliverius, 56. Hošek (Pořický), 57. Racek (Drnec, Baránek) – 17. Kos (Hudíček, Landa), 53. Čížek (Hlusička, Veselý)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger) – Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Kaltenböck, Molnár, Nikl, Dvořák, Vávra, Oliverius, Zika, Pořický, Růžek, Hošek, Baránek, Drnec, Racek, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín