Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

policie_alesoVystavil se překročení zákona
DĚČÍN – Včera odpoledne bylo ústy místními strážci zákona sděleno podezření z přečinu poškození cizí věci devatenáctiletému mladíkovi, jenž má na svědomí nevítanou malbu na dveřích budovy ČVUT v Děčíně a také nedalekého kontejneru, určeného pro tříděný odpad. Své sprejerské umění vtiskl do okolního světa sedmadvacátého listopadu letošního roku ve večerních hodinách. Poškozené organizace vyčíslili škodu na jedno sto korun. Nezvaný umělec se v konečném důsledku může připravit a až o roční pobyt na svobodě.

Vstoupil bez pozvání
DĚČÍN – Ačkoliv vstoupil do rodinného domu v Chmelnici na Děčínsku už začátkem srpna 2012, spravedlnost ho stejně doběhla. Za časných ranních hodin šestého srpna 2012 vstoupil do garáže tamního obydlí, odkud si odnesl dva mobilní telefony, digitální fotoaparát a dva indické meče. Odcizením věcí vznikla majiteli věcí škoda přesahující částku jedenácti tisíc korun českých. Při odchodu sáhl navíc po plynové pistoli, jejíž ztrátou přišel její majitel o tisíc korun. Děčínským policistům se podařilo zjistit, že odcizení věcí z rodinného domu se dopustil dvaadvacetiletý muž z Litoměřicka, kterému ve středu devatenáctého prosince letošního roku sdělili podezření z přečinu porušování domovní svobody a přečinu krádeže. Muži hrozí trest odnětím svobody až na dvě léta.

Poničený automat
VELKÝ ŠENOV – Jak si mohli v uplynulých dnech všimnout obyvatelé Mikulášovic na Velkošenovsku, jakýsi dareba v úterý osmnáctého prosince poškodil veřejný telefonní automat v obci. Vytržením ovládací části přístroje uvedl přístroj do nefunkčního stavu. Velkošenovští policisté nyní vyšetřují všechny okolnosti poškození obecně prospěšného zařízení. Trestní zákoník za takové chování nabízí trest odnětím svobody až na tři léta, případně zákazem činnosti.

Ztratila klíčenku
DĚČÍN – V úterý osmnáctého prosince letošního roku se na obvodním oddělení v Tržní ulici dostavila dvacetiletá žena z Děčína, jež přišla oznámit zdejším strážcům zákona ztracenou klíčenku,ve které měla navíc uložené peníze. K její ztrátě mělo dojít na křižovatce ulic Jiřího z Poděbrad a Budapešťská téhož dne kolem sedmnácté hodiny odpoledne. Kromě finanční hotovosti měla v klíčence uloženou platební kartu a osobní doklady. Kdo najde věc, která mu neříká pane a ponechá si ji, se vystavuje překročení zákona v podobě přečinu zatajení nálezu.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín