Rubriky
Zprávy

Děčín porazil Milevsko 7:4, hattrickem se blýskl Vávra

milevskoJiž potřetí se v letošní sezóně utkaly celky HC Děčín a Milevska. A potřetí byl úspěšnější Děčín, který si připsal opět plný počet bodů.

Utkání začalo lépe pro Medvědy, když Vávra hned po buly založil pohlednou akci, ale jeho spoluhráč přihrávku minul. To ale nevadilo, neboť stejný hráč se prosadil o pár sekund později. TOMÁŠ VÁVRA totiž z prostoru mezi kruhy nahodil žabku na hostující branku a ta skončila za zády brankáře Pipka – 1:0. A minutu a půl poté už Děčín vedl o dvě branky. V čase 2:02 Kaltenböck pálil od modré čáry, ale puk se odrazil od zadního mantinelu přímo před VÁCLAVA RACKA, který nekompromisní střelou nedal Pipkovi vůbec žádnou šanci – 2:0. Hostům se v 5. minutě podařilo snížit, když Fořt našel úpně volného DAVIDA HOMOLKU, a ten přízemní střelou prostřelil Petráska v brance Děčína – 2:1. V 11. minutě se znovu zkoušel prosadit Vávra, ale nechal jen vyniknout Pipka. O čtyři minuty později udeřili znovu hosté. DAVID HOMOLKA se podruhé v zápase prosadil a srovnal s Děčínem krok – 2:2. Jenže v 18. minutě dokázal Děčín využít přesilovou hru. TOMÁŠ VÁVRA zužitkoval přesný pas od svého spoluhráče a podruhé v dnešním utkání se zapsal do listiny střelců – 3:2. V 19. minutě se o hattrick pokoušel Homolka, ale Petrásek mu to nedovolil. Poprvé do kabin se tak šlo rozhodně lépe Děčínu, který si vybudoval jednobrankové vedení.

V úvodu druhé třetiny měli domácí dvouminutovou výhodu přesilové hry 5 na 3, ale ač si vypracovali dost slibných příležitostí, využít se jim tuto početní výhodu nepodařilo. Skóre se ale měnilo ve 25. minutě. TOMÁŠ VÁVRA dosáhl hattricku, když se ocitl úplně sám před Pipkem a prudkou střelou mu vymetl všechny pavučiny v jeho síti – 4:2. Jenž hosté znovu kousali. V čase 28:18 bylo vedení domácích opět jen o jednu branku. Čistého hattricku totiž dosáhl DAVID HOMOLKA, který zblízka prostřelil Petráska – 4:3. Jenže radost hostí trvala pouhých 40 vteřin. Dvoubrankové vedení vrátil zpět na hole Děčína JINDŘICH RŮŽEK, jenž střelou z úhlu překonal Pipka – 5:3. Jenže jediný střelec Milevska v tomto utkání, DAVID HOMOLKA, se ve 34. minutě prosadil počtvrté a dal tak svému týmu naději na jakýkoli úspěch v zápasu – 5:4.V závěru druhého dějství se po jedovce Markulince zaskvěl Petrásek. Ten totiž pohotově zareagoval a svými betony jeho šanci zlikvidoval.

Ve 41. minutě třetí třetiny Markulincova nebezpečná střela prosvištěla těsně nad brankou Petráska. Hosté vycítili šanci na vyrovnání, a pokoušeli se o to už od úvodních minut. Ve 47. minutě se hosté ocitli v dobré šanci, když na Petráska vyslali tři střely. Domácí brankář se ale dokázal vždy dobře postavit, aby neinkasoval. O minutu později ukázal Pipek svůj um, když pohotově zlikvidoval nebezpečnou střelu Vávry. V 52. minutě JAKUB GRIN napřáhl od modré čáry a jeho prudká střela do vinglu dala zpět dvoubrankové vedení na stranu Děčína – 6:4. V 54. minutě MILAN STEZKA zachytil rozehrávku hostí v jejich pásmu a ve vlastním oslabení dokázal od modré čáry navýšit skóre, které bylo již o tři branky – 7:4. V závěru třetí třetiny mohl dát svou čtvrtou branku v utkání Vávra, ale proti němu stál pozorný Pipek. Děčínští si tak své vedení už pohlídali a žádné drama v podobě dalších branek Milevska již nedopustili. Připsali si tak další cenné tři body do tabulky a v neděli svedou bitvu o první místo s dalším jihočeským celkem, a to Táborem.

HC Děčín – HC Milevsko 2010 7:4 (3:2;2:2;2:0)
Branky a nahrávky: 1. Vávra (Stezka, Oliverius), 3. Racek (Kaltenböck), 18. Vávra (Oliverius, Stezka), 25. Vávra (Filipovský, Oliverius), 29. Růžek (Hošek, Kaltenböck), 52. Grin (Oliverius, Vávra), 54. Stezka – 5. Homolka (Fořt), 15. Homolka (Markulinec, Hamerle), 29. Homolka (Markulinec), 34. Homolka (Markulinec)

Sestava HC Děčín
Petrásek (Lavinger) – Stezka, Hříbal, Filipovský, Grin, Zahradník, Kaltenböck, Vávra, Oliverius, Zika, Drnec, Růžek, Hošek, Racek, Baránek, Vacek, Pořický, Šetka, Kopas

Zdroj/foto: HC Děčín