Rubriky
Sport Zprávy

Kobra je dalším týmem, který Děčín obral o tři body

Na pražskou Kobru zajížděli hokejisté Děčína ve středu 28.11.2012. A do utkání vstoupili více než dobře. V 10. minutě totiž Stezka dokázal využít přesilovou hru a Děčín tak vedl – 1:0. Poté se snažili branku Petráska dobývat domácí hráči, ale marně. Děčínský brankář jejich šanci dokázal zlikvidovat a držel těsné vedení svého týmu. Na konci první třetiny mohli Děčínští své vedení navýšit, ale brankář Malík byl proti. Poprvé do kabin tak šli za příznivějšího stavu hosté.

Ve 24. minutě druhé třetiny se ocitl před Petráskem Jakeš a po jeho střele zazvonila tyč branky Děčína. Ale to, co se nepovedlo Jakešovi, napravil ve 26. minutě Paris, který s Děčínem srovnal krok – 1:1. Oba týmy nerozhodný stav udržely až do konce druhého dějství, a tak se podruhé do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Třetí třetinu začali lépe domácí, jenž měli delší dobu puk na svých hokejkách. Ale i hosté to poté zkoušeli, ale marně dobývali branku Malíka. Naopak udeřili domácí. Ve 44. minutě je poprvé v utkání dostal do vedení Kocman – 2:1. Jenže Kobra se příliš dlouho neradovala. Za pouhých 26. vteřin totiž bylo vyrovnáno. Zika mířil přesně a dostal své spoluhráče opět do hry – 2:2. Poté si Kobra i Děčín vypracovaly slibné šance, ale tento stav vydržel až do 57. minuty, než se opět měnilo skóre. A to bohužel v neprospěch Děčína. Pohl totiž poslal domácí znovu do vedení – 3:2. V poslední minutě třetí třetiny se hosté pochopitelně odhodlali k powerplay a pokusili se tak utkání vyrovnat. To se ale nepodařilo, a tak Děčínští z Prahy odjeli s prázdnou.

HC Kobra Praha – HC Děčín 3:2 (0:1;1:0;2:1)
Branky a nahrávky: 26. Paris (Eis), 44. Kocman (Pohl), 57. Pohl – 10. Stezka (Vávra, Oliverius), 45. Zika (Drnec, Oliverius)

Sestava HC Děčín:
Petrásek (Lavinger), Hříbal, Stezka, Filipovský, Grin, Molnár, Sádovský, Vacek, Nikl, Vávra, Oliverius, Zika, Drnec, Růžek, Baránek, Racek, Chládek, Kopas, Pořický, Hošek, Šetka

Vendula Zdražilová, HC Děčín