Rubriky
Zprávy

Cesta do světa – Slunečnice, o.s. rozšířila své dílny o výrobu litých svíček a veřejnost mohla být u toho!

V úterý 2.10.2012 uspořádalo občanské sdružení Cesta do světa – Slunečnice, o.s. Den otevřených dveří. Přes 70 návštěvníků různého věku zajímaly hlavně sociálně terapeutické dílny, resp. „svíčkárna“, která od října rozšiřuje svou činnost o výrobu litých svíček.

Svíčkárna doposud umožňovala klientům vyrábět svíčky jednou týdně v pondělí a svíčky se motaly pouze ze včelích plástů. Potýkali jsme se s obrovským zájmem klientů o tuto činnost a zároveň s omezenou kapacitou dílny (pouze 4 klienti). Rozhodli jsme se tedy dílny rozšířit ještě o jeden den v týdnu (úterý) a obohatit výrobu svíček o lité svíčky. Na výrobu litých svíček jsme z výtěžku Veřejné sbírky Slunečnice zakoupili speciální „hrnec“ (tavící zařízení), v němž se v několika válcích rozehřívá parafín s příměsí barvy a vůně dle klientovy vlastní fantazie. Když je parafín rozehřátý na 60 až 80 stupňů, nalije se do formiček různých tvarů a nechá se do druhého dne ztuhnout. Poté se vyklopí a svíčka je na světě.

Každý návštěvník si mohl již tradičně prohlédnout celý objekt, v němž Slunečnice, o.s. sídlí a dozvědět se důležité informace o organizaci.

Tímto děkujeme všem za účast a podporu.

Mgr. Dagmar Radvanová
vedoucí centra Cesta do světa – Slunečnice, o.s.