Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Dočkali se
DĚČÍN – Dnes je tomu již více než dva měsíce, kdy neznámí nenechavci v Děčíně na Kamenické vnikli do zahradní chatky stojící v místní kolonii a o pár dní později si za objekt svého zájmu vybrali pro změnu ještě kočárkárnu panelového domu. První návštěva jim vynesla nůžky na živý plot, druhá horské kolo a třetí, která odehrála včera na služebně policie, podezření z krádeže vloupáním ve spolupachatelství. Strážci zákona z obvodního oddělení totiž v těchto dnech dopadli dva výtečníky, kteří by měli mít tyto nekalé akce na svědomí. Dvaatřicetiletý muž a jeho o sedm let mladší komplic mají navíc na svém kontě již nějaký ten trest, takže oběma svorně hrozí až tříleté vězení. Celková škoda, kterou po sobě zanechali, činí necelých čtrnáct tisíc korun.

Roztočili kola zákona
VARNSDORF – Trestní stíhání pro krádež vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci zahájili tento týden rumburští kriminalisté proti devětatřicetiletému muži a o dvacet let mladší dívce. Ti by měli mít na svědomí vniknutí do bytu, domu, kanceláře, areálu firmy, sklepa a kolárny, ke kterým došlo v uplynulém období ve Varnsdorfu. Zaměřili se především bicykly, kterých pobrali asi šest. Nepohrdli však ani LCD televizí, rychlovarnou konvicí, počítač s příslušenstvím, a světla s nějakou tou elektroinstalací. Samozřejmě nezapomněli rozbít spoustu věcí, jako například dveře, okna, nebo nábytek, jak už to při podobných akcích bývá. Škoda dosahuje bezmála padesáti tisíc korun. Oběma nyní hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení. Mužská část bude na verdikt soudu čekat ve vazební věznici.

Hledáme svědky dopravní nehody v Rumburku na ulici Šluknovská
Dne 15. srpna 2012 v 10:30 hodin došlo v Rumburku na ul. Šluknovská (u Music centra Karel Vychytil) k dopravní nehodě cyklisty, který byl vytlačen z vozovky při předjíždění osobním vozidlem. Neznámý řidič zkřížil cestu cyklistovi a vytlačil ho vpravo mimo vozovku, kde cyklista narazil do zadní části zaparkovaného vozidla Seat Leon.
Policie České republiky, Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje, územní odbor Děčín, dopravní inspektorát – SDN Děčín, žádá občany, kteří mohou poskytnout jakoukoliv informaci k uvedené dopravní nehodě, aby osobně nebo telefonicky přihlásili na linku 158 nebo telefonní číslo 974 432 574, 974 432 251.

Chyceni při krádeži
KRÁSNÁ LÍPA – Partička pěti spřízněných duší z Krásnolipska nastoupila cestu kriminality. V obci Chřibská si vyhlédli rekreační objekt, oplocený kovovými sloupky, kterých se společně koncem května zmocnili. Ovšem jedna návštěva jim nestačila, a tak na druhý den s sebou vzali dalšího pomocníka a šli krást znovu. Dva z nich zabloudili i do nedaleké kůlny, odkud ale odešli s prázdnou. Osud si pro ně připravil překvapení v podobě policejní hlídky. Ta se v místě krádeže neočekávaně objevila třicátého května letošního roku a všechny výtečníky převezla na policejní stanici. Dva z nich budou obviněni pro přečin krádeže a porušování domovní svobody, tři zbývající vyřeší kárná komise místního městského úřadu. Majitel vyčíslil škodu na pět set korun českých…

Vykázán policií
VARNSDORF – Nedokáže ovládat své chování, a tak dostal příležitost ke změně v podobě vykázání. Pětačtyřicetiletý muž již delší dobu ve svém bydlišti v Horním Podluží vystavuje okolní svět psychickému násilí. Slovně napadá, uráží, zesměšňuje a vyhrožuje, což ho zavedlo až do situace, kdy byl muži zákona vykázán ze svého útočiště na deset dní. V případě, že budou nepokoje v domácnosti pokračovat, může být vykázání prodlouženo.

Podezřelá složenka
DĚČÍN – Před pár dny mu přišla složenka na 1.398,- Kč. Pro něj zcela neznámá firma se dožaduje ve svém psaní naplnění závazků, které ho vážou vůči této obchodní společnosti. On považuje celou věc za podvod, společnost nezná a vzbuzuje v něm obavy, a proto se obrátil na místní strážce zákona, kteří se pokusí klubíčko nedorozumění rozmotat.

Tankoval cigarety
RUMBURK – Třikrát a dost ! Nevítanému zákazníkovi jiříkovské benzínky se nasčítaly prohřešky. Vedoucí benzínové čerpací stanice v Jiříkově si posvítila na nevítaného zákazníka, jenž u nich už několikrát „natankoval“ cigarety z tamních regálů, aniž by došel až k pokladně. Odcházel bez placení, až se škoda vyšplhala přes pět tisíc českých korun. Skvělou spoluprácí policie s oznamovatelkou nepovolených odběrů se podařilo odhalit pachatele opakovaných krádeží, kteří již v tuto chvíli čelí policejnímu drobnohledu.

nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín