Rubriky
Sport Zprávy

Tomáš Vávra hattrickem pomohl Děčínu k prvnímu vítězství

Hokejisté Děčína dokázali v prvním utkání nové sezóny porazit Jablonec v poměru 6:3. Čistým hattrickem se blýskl Tomáš Vávra.

Hned v úvodu utkání se pokusil o první střelu Oliverius, s jeho projektilem si ale hostující Hanousek poradil. O chvilku později si stejně počínali Vlci, ale i Lavinger ukázal pohotový zákrok a puk ukryl ve své lapačce. Ve třetí minutě zle před domácím brankářem dotíral Šulc, jeho střelu ale uklidil Stezka do bezpečí. Na počátku 4. minuty šli domácí do vedení. To Medvědi rozjeli slibnou akci a k puku se dostal obránce Hříbal, jenž vyslal lehkou střelu na Hanouska a ta skončila za jeho zády – 1:0. V 15. minutě v závaru před domácí brankou odpískal hlavní rozhodčí trestné střílení pro hosty. K němu se odvážil Tondr, ale na Lavingera jeho blafák neprošel. Vzápětí ale hned po vhazování ujel Bříška a srovnal skóre zápasu na 1:1.

Ve 24. minutě druhého dějství zlikvidoval efektním semaforem Lavinger střelu hostí a nadále tak držel svůj tým. Děčín byl lepším mužstvem a vypracoval si spousty šancí, které ale mnohdy končily v náručí dobře chytajícího Hanouska. Dočkali se až téměř v polovině utkání, kdy v rozmezí pouhých 36 vteřin vsítili dvě branky. Nejprve dokázal využít přesilovou hru Drnec, jenž se zblízka nemýlil – 2:1. A po něm hned z buly ujel Hošek a střelou přes obránce rozvlnil síť Vlků potřetí – 3:1. Hosté byli jak opaření a nevěděli, co na domácí hrát. Naopak Medvědům se dařila souhra a otázkou času bylo, kdy hosté opět inkasují. Ve 36. minutě se tak stalo. Tomáš Vávra využil další přesilovou hru – 4:1. Jenže netrvalo ani půl minuty a Vlci udeřili. Signalizované vyloučení domácího hráče dokázal využít Bříška, a dal tak svému týmu naději vrátit se zpět do utkání – 4:2.

Ve 45. minutě dokonce hosté snížili na rozdíl jediné branky. Mulač vyslal nebezpečnou střelu po ledě a ta skončila za zády Lavingera – 4:3. Jenže o 6. minut později našel dobře rozjetého Vávru Oliverius a prvně jmenovaný dal svoji druhou branku v utkání – 5:3. V závěru třetí třetiny byla na obou stranách série vyloučení a hrál se velmi rychlý hokej. Vávra měl další dvě vyložené šance a mohl tak dokonat svůj čistý hattrick, ale Hanousek byl proti. Jenže Vávra se přeci jenom dočkal, když při power play hostí v čase 59:59! poslal puk přes celé hřiště do opuštěné hostující branky a pečetil tak výsledek na konečných 6:3.

Oba celky podaly na úvod sezóny velmi dobrý výkon, přičemž ale domácí Medvědi zvítězili zaslouženě.

HC Děčín – HC Jablonečtí Vlci 6:3 (1:1;3:1;2:1)

Branky a nahrávky: 4. Hříbal (Drnec, Baránek), 29. Drnec (Hříbal), 30. Hošek (Baránek), 36. Vávra (Zika), 51. Vávra (Oliverius), 60. Vávra – 15. Stehno (Měrtl ), 37. Bříška (Tondr), 45. Mulač (Brokeš)

Sestava HC Děčín: Lavinger (Zámostný) – Filipovský, Stezka, Molnár, Hříbal, Nikl, Novotný – Vávra, Oliverius, Zika, Drnec, Růžek, Chládek, Racek, Hošek, Baránek, Tichácek, Vacek, Šetka, Kopas

Vendula Zdražilová, HC Děčín