Rubriky
Zprávy

Obyvatelé Děčína se dočkali. Nová knihovna otevřena!

V pondělí 10. 9. 2012 ve 14 hodin se dočkali všichni, kteří očekávali otevření nové knihovny. Moderní stavba, která byla postavena na místě bývalého Atlantiku, nabízí kromě knihovny samotné také konferenční prostory, informační centrum a veřejné záchodky. Drobné občerstvení je možné jak v infocentru v přízemí budovy, tak v prvním patře v prostorách knihovny.

Přestože jde o nový a moderní objekt, má některé nedostatky. Z pohledu bezpečnosti jde o vstupní dveře, které se ve veřejných prostorách navrhují zásadně s otvíráním ven, nikoli dovnitř. Z pohledu bezbariérovosti je objekt pro osoby s omezenou schopností pohybu vyhovující, až na bariérový přístup na oba balkony, což je jistě škoda. Trochu kontroverzně na někoho mohou působit částečně odkryté podhledy s obnaženými rozvody a vzduchotechnikou, ale to je věc vkusu.

I přesto je nová knihovna důstojným zázemím pro všechny milovníky literatury. Všem návštěvníkům i zaměstnancům popřejme spokojená léta v nových prostorách, které si Děčín jistě zaslouží.

Informace o jednotlivých odděleních a otvíracích dobách naleznete na www.dcknihovna.cz.

-a- www.decin.cz