Rubriky
Turisti Zprávy

Dům Českého Švýcarska slaví v barvách podzimu

České Švýcarsko zahajuje podzimní sezonu. Kdo si chce vychutnat desítky odstínů přírody, ten by měl v tomto období zamířit právě sem. Pohledy do krajiny hrající všemi barvami jsou lákavější než kdy jindy. Stále více turistů se vydává na výlety do nejmladšího národního parku v ČR mimo letní čas. Výhodou je také menší vytíženost hlavních pamětihodností. Zejména na atraktivitě přírody postavilo České Švýcarsko svoji účast v prestižní soutěži EDEN (European Destinations of ExcelleNce). Turistická oblast byla vyhlášena evropskou excelentní destinací.

Dům Českého Švýcarska si nadělil cestovatelský festival Sedm divů

O tom, že České Švýcarsko je i v říjnu atraktivní destinací, nás přesvědčí také oslavy pětiletého výročí návštěvnického centra s jedinečnou interaktivní expozicí  – Domu Českého Švýcarska v Krásné Lípě. Poprvé se jeho prostory oficiálně otevřeli veřejnosti v říjnu roku 2007 a  to i  za účasti nejvyšších představitelů nejen z regionu ale i prezidenta republiky Václava Klause.  Od té doby navštívilo Dům Českého Švýcarska  více než 160 tisíc lidí a stal  se tak nejvýznamnějším  informačním, návštěvnickým i vzdělávacím střediskem a to nejen pro region Českosaského Švýcarska.
Jako dárek jsme pro všechny příznivce turistiky a objevování připravili cestovatelský festival Sedm divů. Jeho čtvrtý ročník proběhne v sobotu 20. října 2012 v Krásné Lípě. Známí fotografové a cestovatelé  – jmenovitě například Josef Formánek, Petr Jan Juračka nebo Leoš Šimánek – vás slovem i obrazem provedou svými zážitky z cest. Ocitnete se mimo jiné na Uralu, na ostrově duchů Siberutu i u protinožců. Dva roky prázdnin strávíte při putování napříč Asií. Jako dárek obdržíte volný vstup do expozice „České Švýcarsko – život, tajemství, inspirace“.
Vychutnejte si podzimní České Švýcarsko, které vás potěší výhledy do krajiny hrající všemi barvami.  Vyrazíte na výlety za dalekými výhledy s certifikovanými průvodci, pořídíte si jedinečné snímky krajiny na podzimních fotoworkshopech pod dohledem renomovaných fotografů, na festivalu Sedm divů se zase spolu se známými cestovateli vypravíte do vzdálených koutů celého světa a v případě deštivého počasí se můžete třeba i proletět balónem nad krajinou národního v expozici v Domě českého Švýcarska.
Podzim v tomto regionu má stále co nabídnout.

Seznam podzimních akcí:

Výlety s průvodcem:
  • 15. 9. Tramvají do skal
  • 29. 9. Dolomity Saského Švýcarska
Fotografické workshopy v Českém Švýcarsku: 
  • 12. – 14. 10.  Tajemná Pravčická brána s Václavem Sojkou
  • 19. – 21. 10.  Podzim Národních parků České a Saské Švýcarsko
20. 10. Cestovatelský festival Sedm divů v Krásné Lípě

Zdroj: České Švýcarsko, o.p.s.