Rubriky
Zprávy

Zpravodajství Policie České republiky

Z rozeběhu
Podezření z poškození cizí věci sdělili policisté z obvodního oddělení v Rumburku třicetiletému muži. To kvůli tomu, že před několika dny měl završit konflikt s manželkou tím, že se rozeběhl proti jejímu automobilu a kopl do dveří zavazadlového prostoru, čímž na vozidle způsobil promáčklinu a škodu přes deset tisíc korun. Za uvedený přečin může soudce udělit trest až ročním odnětím svobody.

Ležící spící okradení
O tom, že drzost některých nenechavců nezná mezí, se přesvědčili cizinci kempující na Staré Olešce. Neznámý chmaták jim totiž včera v brzkých ranních hodinách bez problémů vlezl do stanu a sebral dva mobilní telefony, fotoaparát a peníze. Po celou dobu této nekalé činnosti byli poškození uvnitř ležící spící. Probuzení jistě nebylo z nejpříjemnějších. Škoda přesáhla hranici patnácti tisíc korun. Po pachateli pátrají policisté z obvodního oddělení ve Hřensku.

Přes zákaz
Osmatřicetiletého muže z Ústí nad Labem, který dnes hodinu po půlnoci projížděl Děčínem, zastavili ke kontrole policisté z obvodního oddělení. Při ní vyšlo najevo, že řidič má úřadem vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Příběh končí prozatím na služebně, odkud si kontrolovaný odnesl podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí ve zkráceném přípravném řízení. Za tento přečin nabízí trestní zákoník až tříletý pobyt v nápravném zařízení.

Fantom na půdě
Velký kus práce odvedli děčínští kriminalisté v nedávném případu vloupání do čtyř půdních místností v jednom děčínském domě. V těchto dnech dopadli dvaatřicetiletého muže, který by měl mít tyto nevítané návštěvy na svědomí. Během nich zmizely lyže s botami, snowboard s botami, vodoinstalační materiál, dvě kola a další věci. Včetně různých poškození zůstala majitelům škoda přesahující hranici padesáti tisíc korun. Trestní stíhání pro porušování domovní svobody a krádež vloupáním zahájili policisté včerejšího dne. Za uvedené přečiny může soudce udělit až tříletý pobyt za branami nápravného zařízení.

Nepřiznala změnu
O přeplatek na příspěvku na bydlení ve výši přes šest tisíc si přilepšila devětapadesátiletá žena ze Šluknovska. Ten vznikl tím, že na příslušný úřad neoznámila ukončení nájemní smlouvy k bytu, na který dávku pobírala. Tím se dostala do nepříjemné situace, kdy si od rumburských kriminalistů vyslechla obvinění pro trestný čin podvodu. Za ten hrozí až dvouleté odnětí svobody.

Neměl nic, jen alkohol
Bez registrační značky, řidičského oprávnění, zato s necelými dvěma promile alkoholu v dechu se na motocyklu včera večer Českou Kamenicí proháněl šestačtyřicetiletý muž. Jen však do té doby, než narazil na hlídku místních policistů. Případem se budou strážci zákona dále zabývat v následujících dnech. Může z toho být podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Cizí žena v cizím pokoji
Pokoj jednoho děčínského pensionu měl před pár dny návštěvu. Ta návštěva se pozvala sama a vybrala si k tomu dobu, kdy ubytovaný nebyl přítomen. To kvůli tomu, aby neztropil povyk, až si bude vetřelec přivlastňovat zde volně odloženou peněženku s doklady, platební kartou a finanční hotovostí. Škoda, kterou tak majiteli zanechal, se pohybuje kolem tří a půl tisíc korun. Policisté z obvodního oddělení se pustili do práce a výsledek se brzy dostavil. Na svědomí by výše uvedený skutek měla mít dvaadvacetiletá místní dívka. Ta si včera ve zkráceném přípravném řízení vyslechla podezření z přečinu krádeže a neoprávněného opatření platebního prostředku. Navíc to vypadá na recidivu, takže může čelit hrozbě až tříletého vězení.

Auto trezor prostě nikdy nebude
Tašku i s notebookem a jako bonus autorádio si včera odpoledne z automobilu zaparkovaného v Děčíně na Maxičkách odnesl neznámý nenechavec. Neopatrnému majiteli tak způsobil škodu včetně poničeného zámku ve výši téměř pětadvacet tisíc korun tisíc korun, a zároveň poskytl příležitost se poučit, že nechávat drahé věci v automobilu je velmi, ale velmi nerozumné, jak o tom ostatně v tomto zpravodajství píšeme neustále. Budiž tento případ poučením všem ostatním, kteří podobným způsobem lákají lapky do svých aut. Po pachateli nyní pátrají policisté z obvodního oddělení.

O barevné kovy je zájem
Pět metrů měděného svodu a dvě okapová kolena sebral v uplynulých dnech neznámý zlodějíček na oploceném pozemku jednoho rodinného domu v Děčíně. Zůstala po něm škoda ve výši zhruba čtyř tisíc korun. Případu se ujali policisté z železničního oddělení.

por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín