Rubriky
Zprávy

Výluka na železniční trati Děčín – Česká Lípa od 12. do 21. září 2012

Správa železniční dopravní cesty, s. o. informuje, že ve dnech 12. září 2012, 10:20 hod. až 21. září 2012, 18:00 hod. bude probíhat na železniční trati č. 081 Děčín – Česká Lípa nepřetržitá výluka v úseku Benešov nad Ploučnicí – Česká Lípa hl. n.

Současně s touto výlukou bude ve dnech 19. září 2012, 8:00 hod. až 21. září 2012, 17:30 hod. bude probíhat nepřetržitá výluka železničního přejezdu a s ní také spojená uzavírka silniční komunikace II/262 mezi Františkovem nad Ploučnicí a Benešovem nad Ploučnicí.

Důvodem výlukových akcí jsou opravy traťových kolejí ve vyloučených úsecích, čištění kolejového lože, svařování, oprava železničního mostu mezi stanicí Česká Lípa hl. n. a zastávkou Česká Lípa-Holý vrch, oprava železničního přejezdu na silnici II/262 mezi stanicemi Benešov nad Ploučnicí a Františkov nad Ploučnicí.

Dopravce České dráhy, a. s. proto musí přistoupit k následujícím opatřením:
– rychlíky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Děčín východ – Česká Lípa hl. n. a opačně;
– osobní vlaky budou nahrazeny náhradní autobusovou dopravou v úseku Benešov nad Ploučnicí a opačně, která bude ve směru Česká Lípa – Děčín vedena dle výlukového jízdního řádu. Spoje náhradní autobusové dopravy odjíždějí ze stanice Česká Lípa hl. n. o cca 7 minut než je pravidelný odjezd vlaků. Ve směru Děčín – Česká Lípa je náhradní autobusová doprava vedena dle pravidelného jízdního řádu.

Ve dnech 19. – 21. 9. 2012 z důvodu uzavírky žel. přejezdu mezi Benešovem nad Ploučnicí a Františkovem nad Ploučnicí bude náhradní autobusová doprava mezi Benešovem n. Pl. a Česká Lípou hl. n. v úseku Benešov nad Ploučnicí – Žandov vedena po objízdné trase.
Obsluha zastávek Starý Šachov a Františkov nad Ploučnicí bude prováděna autobusem do/ze Žandova (nutný přestup) – cestující ze Starého Šachova a Františkova nad Ploučnicí jedou autobusem do Žandova dle výlukového jízdního řádu, ve směru do Děčína dle výlukového jízdního řádu s odjezdy o cca 20 minut dříve. V opačném směru do Starého Šachova a Františkova nad Ploučnicí odjíždí autobus ihned po příjezdu a přestupu od autobusu ze směru Česká Lípa příp. Děčín.

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy:
Děčín východ – před staniční budovou
Benešov nad Ploučnicí – před staniční budovou
Františkov nad Ploučnicí – na autobusové zastávce „Františkov n. Pl., záv“
Starý Šachov – na autobusové zastávce „Starý Šachov, žel. st.“
Žandov – na autobusové zastávce „Žandov, nám.“
Horní Police – na autobusové zastávce „Horní Police, žel. st.“
Stružnice – na autobusové zastávce „Stružnice, ObÚ“
Česká Lípa-Holý vrch – ulice Jižní, zastávka MHD „Jižní“
Česká Lípa hlavní nádraží – před staniční budovou

Upozornění
Po dobu výluky nebudou v úsecích s náhradní autobusovou dopravou garantovány služby uvedené v jízdním řádu u jednotlivých vlaků – tzn. „Vůz vhodný pro přepravu cestujících na vozíku“, „Úschova během přepravy“ a „Rozšířená přeprava spoluzavazadel, především jízdních kol“.

Za případné komplikace spojené s výlukami se předem omlouváme.

České dráhy, a. s., KCOD Liberec

Zdroj: Magistrát města Děčín