Rubriky
Zprávy

Policie se zajímá o další dotační projekt, silnici na Děčínsku

Protikorupční policie byla znovu v sídle dotačního úřadu v Ústí nad Labem a vyžádala si dokumentaci k dalšímu projektu. Podle informací MF DNES se zajímala o silnici na Děčínsku, která stála přes 350 milionů korun.

Dva policisté dorazili na sídlo úřadu Regionální rady Severozápad ve čtvrtek před desátou hodinou dopoledne. „Mohu potvrdit, že tady byli policisté a vzali si dokumenty k jednomu projektu,“ řekla mluvčí dotačního úřadu Marcela Klíchová. Vyšetřovatelé navštívili i ústecký krajský úřad a Správu a údržbu silnic Ústeckého kraje (SÚS).

Podle zjištění MF DNES se zajímali o silnici z České Kamenice do Rumburka a Jiříkova, která byla opravovaná od 20. září 2008 do 31. prosince 2009 a stála přesně 351,2 milionů korun.

„Pokud jde o silnici mezi Českou Kamenicí a Rumburkem, bylo všechno v pořádku. Máme na to pět auditů,“ uvedl technický náměstek ředitele SÚS Jaroslav Tačner.

„Tento projekt zkontroloval Nejvyšší kontrolní úřad a byl už i certifikován,“ doplnila mluvčí Klíchová. To znamená, že Evropská unie peníze proplatila.

Zřizovatelem SÚS je Ústecký kraj, proto byla policie i na krajském úřadě. „Žádali některé podklady a dokumenty, jenže my jsme je tady neměli. Proto jsme jim podepsali doklad, že u nás nejsou, a policisté odešli,“ popsala mluvčí Ústeckého kraje Hanáčková.

Proč se vyšetřovatelé zajímají právě o tuto silnici, úředníkům podle Hanáčkové ani nesdělili.

Kriminalisté si již dříve odnesli dokumenty k dotacím na hotel Cascade v Mostě, k příspěvku na rekonstrukci ústeckého hotelu Palace, opravu silnice I/7 z Loun do Ročova a na propagaci rekultivací po důlní těžbě (o co se policie zajímá, čtěte zde).

Autor: Artur Janoušek
Zdroj: http://usti.idnes.cz