Rubriky
Zprávy

Akce děčínské zoo

Noc v zoo dovolí dětem přespat
Noc v zoo. Tak to je název akce, která čeká v pátek 27. července děti v děčínské zoo. Jde o netradiční zážitek v podobě přespání v zoo ve velkém stanu doplněný o nejrůznější zvířátkové soutěže, večerní prohlídku zahrady za svitu baterek s mnoha zvířecími zvuky i opékáním buřtů. Akce je určena pro děti školou povinné, tedy minimálně po ukončené 1. třídě. Počet míst je omezen, dítě je tedy nutné předem přihlásit. Lze tak učinit na tel. č. 412 531 164, kde dostanou zájemci i bližší informace. Během prázdnin proběhne Noc v zoo celkem dvakrát. Další termín je v pátek 10. srpna.

Komentované krmení přes prázdniny denně
Na čem si rádi pochutnávají medvědi grizzly? Víte o tom, že oblíbenou pochoutkou vlků hřivnatých jsou banány? Zajímá vás, co dobrého se nejčastěji podává u makaků chocholatých nebo jakou mňamku dostávají mravenečníci velcí místo termitů? To vše a mnoho dalšího máte po celé prázdniny možnost zjistit při komentovaném krmení vybraných zvířat děčínské zoo. Ukázky komentovaného krmení zvířat nyní probíhají denně. Startuje se v půl desáté u medvědů grizzly, pokračuje v půl jedenácté mangustami liščími, po nich o dvě hodiny později následuje krmení u mravenečníků velkých, ve třináct hodin se pak krmí u makaků chocholatých a v půl druhé u vlků hřivnatých. Poslední ukázkou komentovaného krmení jsou pro velkou oblíbenost opět medvědi grizzly. Informace s časy krmení lze získat na recepci zoo a jsou k dispozici také u expozic jednotlivých zvířat.

O Setkání se zvířaty je zájem
Děčínská zoo opět spustila oblíbené „Setkání se zvířaty“. Jde o prezentaci kontaktních zvířat, která si mohou návštěvníci nejen pohladit, ale také se s nimi vyfotit. „I když je hlazení zvířat přes ploty expozic v zoo běžně zakázáno, jsme si vědomi toho, že je to věc, po které návštěvníci touží nejvíce. Proto jim v tomto ohledu chceme vyjít alespoň trochu vstříc. Vloni se tato aktivita setkala s velkým ohlasem a velký zájem zaznamenáváme i letos,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Od pondělí do pátku mají příchozí možnost se v určeném čase na stanovišti před expozicí medvědů grizzly setkat s hady, oslíkem, gekončíkem nočním, exotickými druhy želv nebo agamou vousatou. Setkání se zvířaty probíhají za příznivého počasí po celé prázdniny od pondělí do pátku vždy od 13:45 do 14:15 hodin.

Alena Houšková
Zoo Děčín – Pastýřská stěna, p. o.