Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 15.4.2012 v 14.45 hod. oznámil občan, že na Zámeckém náměstí v DC1 u prodejny zmrzliny jsou problémy s jedním bezdomovcem. Hlídka MP na místě kontaktovala pětačtyřicetiletého muže z Prahy, který obtěžoval zákazníky žebráním. Po domluvě strážníků byl dotyčný z místa vykázán.

Dne 14.4.2012 ve 20.02 hod. oznámila žena z DC2, že se nachází v restauraci a právě jí telefonicky kontaktovala její dcera s oznámením, že syn se úmyslně pořezal na rukou. Oznamovatelka požádala, zda by jí hlídka MP neodvezla domů, aby syna zkontrolovala. K restauraci byla vyslána hlídka MP, která oznamovatelku převezla domů. Tam bylo zjištěno, že její dvacetiletý syn je podnapilý, ale žádné řezné ani jiné zranění si nezpůsobil. Vzhledem k tomu, že stále mluvil o sebevraždě, byl OS MP kontaktován dispečer ZZS, který na místo vyslal lékaře. Ten rozhodl o jeho hospitalizaci v nemocnici. Na žádost lékaře asistoval strážník MP v sanitce při převozu mladíka do nemocnice. Jelikož začal být mladý muž značně agresivní, byla mu strážníkem přiložena pouta. Lékař následně rozhodl o převozu mladíka do psychiatrické léčebny.

Dne 14.4.2012 ve 2.30 hod. si všimla hlídka MP v DC4 v ul. Podmokelská dvou osob, z nichž jedna kopala do popelnice, kterou následně převrhla. Strážníci zjistili, že na popelnici si vztek vybíjel osmadvacetiletý muž z Děčína. Znečištění veřejného prostranství řešila hlídka uložením blokové pokuty. Nepořádek po sobě muž pod dohledem strážníků uklidil.

Dne 13.4.2012 v 19.35 hod. oznámil občan z DC32, že v ul. Spojenců v holobytech někdo oslavuje a dělá hrozný rámus. Hlídkou MP bylo na místě zjištěno otevřené okno, ze kterého byla slyšet hudba. Hlídkou byla v bytě kontaktována osmatřicetiletá žena, kterou hlídka upozornila, že ruší celé okolí. Dotyčná hudbu okamžitě ztišila a za své jednání se omluvila. Záležitost strážníci vyřešili domluvou.

Zdroj: MP Děčín