Rubriky
Zprávy

Události Městské Policie 20.4. – 23.4.2012

Dne 22.4.2012 ve 20.40 hod. oznámil občan, že ve sběrném dvoře v DC6 se pohybují osoby, které zřejmě chtějí něco odcizit. Na místo byla vyslána hlídka MP, která ve sběrném dvoře zadržela třiačtyřicetiletého a třiatřicetiletého muže, kteří chtěli odcizit několik kusů pneumatik. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 22.4.2012 v 17.50 hod. oznámil muž z DC6, že po Dělnické ulici směrem na Želenice jede opilý cyklista, který se motá po celé vozovce. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zastavila silně podnapilého třiačtyřicetiletého muže. Dotyčný stál sotva na nohou, na místo byla proto přivolána hlídka Policie ČR, která řešení záležitosti převzala.

Dne 20.4.2012 ve 21.10 hod. oznámila obsluha restaurace v DC3 problém s několika hosty neplatiči. Na místo byla vyslána hlídka MP, která kontaktovala tři muže, kteří odmítli prokázat svoji totožnost. Hlídkou MP byla proto na místo přivolána hlídka Policie ČR. Před příjezdem PČR došlo k fyzickému napadení hlídky MP. Na místo byla vyslána i druhá hlídka MP. Strážníci museli na místě proti třem mužům ve věku dvacet osm až čtyřicet pět let použít donucovací prostředky. Hlídce MP se podařilo útočníky během chvíle zpacifikovat. Případ si k dořešení převzala Policie ČR.

Dne 20.4.2012 v 19.10 hod. oznámil pracovník ochranky prodejny v DC2 zadržení osoby přistižené při krádeži zboží. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že osmnáctiletý mladík odcizil zboží v hodnotě sto korun. Po prověření, zda dotyčný nebyl v posledních třech letech za podobný čin odsouzen či potrestán řešila hlídka věc jako přestupek proti majetku uložením blokové pokuty.

Dne 20.4.2012 v 10.50 hod. spatřila hlídka MP v DC1 muže, který močil na komunikaci a hrubě verbálně napadal procházející občany. Hlídka muže vyzvala, aby svého jednání zanechal a chtěla jej ztotožnit. Muž zareagoval tak, že začal vulgárně napadat hlídku a poté se jí snažil napadnout fyzicky. Hlídka proti muži použila donucovací prostředky a poté jej předvedla na PČR, kde byla jeho totožnost ověřena. Jednalo se o devětatřicetiletého muže z Děčína. Přestupek bude následně řešit příslušný správní orgán magistrátu města Děčín.

Zdroj: redakční e-mail