Rubriky
Zprávy

Události MP Děčín

Dne 11.3.2012 v 22.00 hod. oznámil občan z DC3 napadení kamaráda v místní herně. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že třiadvacetiletý muž z Děčína napadl jiného hosta, kterému způsobil zranění v obličeji. Zraněnému byla hlídkou MP přivolána záchranná služba, která jej odvezla do nemocnice na ošetření. Událost si k dořešení převzala hlídka Policie ČR.

Dne 11.3.2012 ve 13.34 hod. oznámil občan, že ve vestibulu Hlavního vlakového nádraží v DC4 se povalují bezdomovci. Na místo byla vyslána hlídka MP, která zjistila, že se jedná o dva padesátileté muže z Děčína a Ústí nad Labem. Hlídka oba muže z vestibulu vlakového nádraží vykázala.

Dne 10.3.2012 v 03.05 hod. oznámil občan, že v DC8 se po ul. Teplická směrem do centra pohybuje opilý muž, který kope do plotů a poráží popelnice. Hlídka MP muže zadržela u v DC8. Jednalo se o dvacetiletého mladíka z Děčína. Hlídka MP zjistila po celé cestě z DC9 několik poničených plotů a zničený jízdní řád na zastávce MHD. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 9.3.2012 v 21.10 hod. spatřila hlídka MP na Revolučním náměstí v DC4 opilého muže, který upadl na chodníku a rozbil si hlavu. Jednalo se o šestapadesátiletého muže z Děčína. Při pádu utrpěl krvácející zranění na hlavě. Hlídka mu přivolala záchrannou službu, která jej odvezla na ošetření do nemocnice.

Dne 9.3.2012 ve 12.15 hod. zadržel strážník MP v DC4 osobu, která odcizila zařízení pro bezdrátový přenos dat, které bylo umístěno na domě v ulici Jungmannova. Jednalo se o dvaatřicetiletého muže z Děčína. Po zadržení byl majetek vrácen majiteli, který podmítl podání trestního oznámení. Vzhledem k tomu, že zadržený dosud nebyl za podobný čin odsouzen, byla mu hlídkou MP za přestupek proti majetku uložena bloková pokuta.

Dne 7.3.2012 v 08:10 hod. spatřila hlídka MP v DC3 známého pětapadesátiletého bezdomovce, který je známý tím, že krade vše, co lze zpeněžit. Muž nesl na rameni profily a spojky na koleje, které odcizil v areálu nedaleké firmy. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 7.3.2012 v 15.10 hod. zastavila hlídka MP v DC1 vozidlo Škoda Favorit, o kterém věděla, že jej řídí pětačtyřicetiletý muž, který zavinil dopravní nehodu a byl mu zadržen řidičský průkaz. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 7.3.2012 v 12.00 hod. oznámila hlídka MP v DC32 zaparkované vozidlo, ve kterém bylo plno květin a věnců, které se často ztrácí z místního hřbitova. Na vozidle navíc byly umístěny dvě rozdílné registrační značky, z nichž jedna, jak se později ukázalo, byla odcizena. Na místo byla přivolána hlídka PČR, která si věc převzala k dořešení.

Dne 6.3.2012 v 18.44 hod. oznámil občan, že v DC32 v ulici Přímá postává cca 12 osob, které se mezi sebou začaly prát, přičemž jeden mladík leží na zemi a má rozbitou hlavu. Na místo byla vyslána hlídka MP, která dorazila současně s hlídkou PČR, kterou přivolal někdo z občanů. Hlídky zjistily, že na zemi ležel jednadvacetiletý mladík, který měl krvácející zranění hlavy. Na zemi se jej snažilo udržet cca 5 mužů. Hlídky následně zjistily, že mladík pod vlivem psychotropních látek v bytě své matky demoloval nábytek, poté vyskočil z okna bytu v 1. patře a při pádu si způsobil krvácející zranění hlavy. Jelikož se choval velmi agresivně, přítomní mladíci se mu snažili v jeho jednání zabránit tím, že jej drželi na zemi. Mladík byl za asistence policistů převezen do nemocnice na ošetření. Řešení události převzala PČR.

Zdroj: MP Děčín