Rubriky
Zprávy

Národní park vyhlásil vědomostní soutěž

Krásná Lípa, 14. 3. 2012 – Správa Národního parku České Švýcarsko vyhlásila vědomostní soutěž Náš národní park České Švýcarsko, jejímž letošním tématem je Turistika v národním parku. Soutěžící si zodpovězením deseti otázek ověří, jak dobře znají fakta o známých turistických cílech Českého Švýcarska. Své odpovědi pak mohou zaslat na adresu správy národního parku poštovní cestou a nově i prostřednictvím internetového formuláře. Bližší informace o soutěži jsou k dispozici na internetové stránce http://www.npcs.cz/vedomostni-soutez. Uzávěrka soutěže je 31. května 2012.

„Soutěží se celkem ve čtyřech věkových kategoriích. Pokud soutěžící zodpoví správně všech deset otázek, postupuje do slosování o věcné ceny, kde budou v každé věkové kategorii vylosováni tři výherci,“ říká Jakub Juda, pracovník Správy Národního parku České Švýcarsko pro environmenální výchovu.

Vědomostní soutěž Náš národní park České Švýcarsko vyhlašuje správa parku každoročně a letos proběhne již po dvanácté. Od prvního vyhlášení soutěže v roce 2001 se jí zúčastnilo celkem již 3500 soutěžících. Nejmladšímu účastníkovi bylo 7 let a pocházel z Valašských Klobouků, nejstarší účastník pocházel z Karlových Varů a bylo mu 81 let.

Zdroj: www.npcs.cz