Rubriky
Sport Turisti Zprávy

Město provedlo kontrolu cyklostezek

Vzrůstající teploty a jarní počasí láká obyvatele města na cyklostezky. Město proto provedlo důkladnou kontrolu stezek. Pro plnohodnotný provoz je nutné provézt několik oprav.

Nejen zima, ale také vandalové ničí cyklostezky ve městě. Město proto musí vynaložit nemalé finanční prostředky na opravu a úklid stezek. „Kontrolou stavu povrchu a okolí stezek jsme zjistili závady, které je nutné opravit. Bohužel některé z oprav bude možné provézt až za vhodných klimatických podmínek. Přesto chceme, aby občané měli možnost využívat stezky co možná nejvíce, a proto jsme důkladně provedli jejich úklid,“ řekl František Pelant, primátor města.

K poškození cyklostezky došlo při odstraňování ledových nánosů, opravu město objednalo s tím, že oprava je naléhavá a tedy vedená s nejvyšší prioritou. Dalším problémem, se kterým se město potýká, je vandalismus a bezohlednost některých spoluobčanů. „Nejenže sloupky zabraňující vjezdu na cyklostezku byly odcizeny, ale bezohlední spoluobčané se snaží znemožnit osazení sloupků nových tím, že poškozují otvory pro sloupky a oka pro uchycení zámků,“ doplnil primátor. V Prostředním Žlebu došlo k zabetonování otvorů, v Čertově Vodě k zalepení montážní pěnou, násilím byla poškozena oka, která jsou určena k uchycení zámků. Opravu poškozených částí a nové sloupky město již objednalo.

Úklid cyklostezek by město chtělo financovat ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Rádi bychom získali dotaci na údržbu a opravu stezek. Letos proto žádáme peníze na opravu cyklostezky pod zámkem,“ uvedla Hana Cermonová, náměstkyně primátora. Do žádosti jsou zařazeny opravy svahů a přechodových lávek. V letošním roce se stávající cyklostezky rozšíří o další úseky, nově se začne budovat cyklostezka podél Ploučnice, tyto stavby realizuje Ústecký kraj.

07.03.2012 | Markéta Lakomá mmdecin.cz