Rubriky
Zprávy

Kešeři mohou vyhrát zájezd do Norska

Krásná Lípa, 8. 3. 2012 Vyznavači geocachingu mají do konce března šanci soutěžit o zájezd do Norska díky hře Poznejte Norsko v Česku. V České republice je ukryto celkem šest keší, z nichž každá ukrývá po jednom písmenku hledaného slova. Jedna ze schránek je ukryta také v národním parku České Švýcarsko. Hru o týdenní pobyt v horské chatě v Norsku pro dvě osoby organizuje Ministerstvo financí ve spolupráci s Velvyslanectvím Norského království. Umístění keší i bližší informace o soutěži zájemci najdou na internetových stránkách www.eeagrants.cz.

„Mezi Norskem a naším národním parkem je větší spojitost, než by se na první pohled mohlo zdát,“ vysvětluje ředitel Správy Národního parku České Švýcarsko, a dodává: „Díky významné finanční podpoře jsme v uplynulých letech mohli realizovat řadu projektů, které nám pomáhají při poznávání souvislostí v přírodě i při rozhodování v otázkách její ochrany.“

Z finančních mechanismů EHP/Norska byly v uplynulých letech podporovány projekty Komplexní monitoring stavu přírodního prostředí na území NP České Švýcarsko a Záchrana genofondu jedle bělokoré na území NP České Švýcarsko. Celková výše podpory dosáhla přes 755 tisíc eur.
Zdroj: České Švýcarsko, o.p.s.