Rubriky
Sport Zprávy

Děčín otočil čtyřbrankové manko na Kobře a historicky postupuje do finále druhé hokejové ligy!

Hokejisté Děčína zajížděli ke třetímu zápasu semifinále druhé hokejové ligy v sobotu 3.3.2012 na Kobru Praha, kde už mohli rozhodnout o postupu do finále. Po druhé třetině prohrávali už o čtyři branky, ale ve třetí třetině nastartovali neskutečný obrat a šesti brankami Kobru doslova smetli. Semifinále tak vyhráli 3:0 na zápasy a zaslouženě postupují do historického finále.

Kobra se ujala vedení už ve třetí minutě, když Lavingera překonal Boháček – 1:0. V 11. minutě zvýšil na 2:0 Slanina a domácí tak měli třetí semifinále velmi dobře rozehrané. V závěru třetiny ještě navýšil vedení o tři branky Kocman – 3:0 a vypadalo to, že se Kobře podaří snížit stav semifinálové série.

Ve druhé třetině padla jediná branka a opět do sítě Děčína. V polovině zápasu podruhé v utkání mířil přesně Slanina a s Děčínem to vypadalo opravdu špatně – 4:0. Do konce druhé třetiny se již žádnému celku branku vstřelit nepodařilo, a tak se zcela jednoznačně lépe šlo do kabin domácímu mužstvu.

Kobra určitě nečekala, co se odehraje ve třetí části. V zádech měla čtyřbrankový náskok, ale postupně o něj začala přicházet. To se totiž hostům podařilo dostat v úvodu třetího dějství zpátky do hry, když se v čase 40:22 trefil Zika a rozradostnil tak poprvé své spoluhráče – 4:1. V tu chvíli svůj tým doslova nastartoval, protože o dvě minuty bylo vedení Kobry už jen o dvě branky. Růžek se přesně trefil mezi tyče brankáře Kobry a drama bylo na světě – 4:2. Ve 49. minutě se trefil další člen první formace, a to Oliverius a vyrovnání bylo už jen na dosah – 4:3. Deset minut před koncem třetí třetiny bylo vyrovnáno. Zika smazal čtyřbrankové manko a domácí se mohli obávat o výsledek – 4:4. A v 52. minutě bylo dílo dokonáno. Kapitán Filipovský vzal všechnu odpovědnost na sebe a dokonale svojí brankou otočil stav utkání ve prospěch Děčína – 4:5. V samotném závěru se pak domácí odhodlali hrát power play, ale to jim nic platné nebylo, Zika totiž dokázal trefit prázdnou branku a pečetil tak postup svého týmu do historického finále druhé hokejové ligy – 4:6.

Sen nejen fanoušků Děčína se tak stal skutečností. DĚČÍN TOTIŽ POPRVÉ V HISTORII BUDE HRÁT FINÁLE PLAY OFF!!!! Nezbývá než pogratulovat celému hokejovému týmu za skvělé zážitky. V Děčíně se utvořila bezvadná parta, která doslova táhla za jeden provaz a která nám díky své obětavosti a bojovnosti dokázala připomenout slavné NAGANO.

HOŠI DĚKUJEME !!!!

HC Kobra Praha – HC Děčín 4:6 (3:0;1:0;0:6)
Branky a nahrávky: 3. Boháček (Jakeš), 11. Slanina (Jakeš, Žáček), 19. Kocman (Borovanský), 30. Slanina (Jakeš , Boháček) – 41. Zika (Sádovský), 43. Růžek (Rudovský), 49. Oliverius (Zika), 51. Zika (Oliverius), 52. Filipovský (Zika), 60. Oliverius

Vendula Zdražilová, HC Děčín