Rubriky
Sport Zprávy

Děčín na Kobře zvítězil a v semifinálové sérii vede 1:0 na zápasy!

V úterý 28. 2. 2012 bylo na programu první semifinále druhé hokejové ligy. Hráči Děčína zajížděli do Prahy na Kobru, kde je čekal velice těžký úkol. Dokázat ukočírovat mladíky Sparty v dresu Kobry a pokusit se ujmout vedení v semifinálové sérii. Syn bývalého reprezentanta Františky Kučery sice dokázal vsítit dvě branky, ale to jeho celku nestačilo. Děčín byl po většinu zápasu lepším celkem a domácí stále jen dotahovali. Nakonec těsné vedení hostí v závěru pojistil Růžek a skalp Kobry byl na světě.

Už ve čtvrté minutě utkání zahrozil nebezpečnou střelou od modré čáry Rudovský, ale jeho střelu nikdo ze spoluhráčů před brankářem Kobry netečoval. V 10. minutě obkroužil Borovanský celé útočné pásmo, ale nakonec se dostal do ofsajdu a ani jemu se nepodařilo skórovat. První branka padla až v 15. minutě zápasu. To Saska využil přesilovou hru, když využil své dobré postavení před brankovištěm a nebyl pro něho problém puk zasunout za záda gólmana pražské Kobry – 0:1. O dvě minuty později už hosté vedli o dvě branky. Kapitán týmu Filipovský se dokázal prosadit opět v početní výhodě, když dostal přesný pas od Oliveriuse – 0:2. Jenže na začátku 20. minuty se domácím podařilo snížit na rozdíl jedné branky, a to dokonce ve vlastním oslabení, když se přesně trefil Sovík – 1:2. A aby toho nebylo málo, pouhou vteřinu před koncem prvního dějství bylo vyrovnáno. To Kučera zužitkoval přihrávku od Pohla a syn někdejšího olympijského vítěze tak rozradostnil své spoluhráče podruhé v tomto zápase – 2:2.

Druhá třetina začala opět lépe pro Děčín. Ve 25. minutě, a opět v přesilové hře, když se puku zhostil Rudovský a střelou z bekhendu vsítil třetí branku svého celku – 2:3. Jenže radost Děčína trvala dvě minuty. Poté se totiž zase prosadili domácí v přesilové hře. A opět to byl Kučera, jenž puk dopravil za záda Lavingera – 3:3. Ve 28. minutě přerušila obrana Děčína snažení Kobry v podání Parise. Ve 34. minutě ujel Baránek v samostatném úniku na Malíka, ten ale proti jeho střele uspěl. Ale ihned poté už se hosté trefili. Chybu domácí obrany dokázal potrestat Vacek – 3:4. Ale přestřelka pokračovala vesele dál. Nejprve další šanci střelou od kruhů promarnil Baránek a potvrdilo se pravidlo nedáš dostaneš. Kobra totiž vzápětí znovu srovnala krok. Bárta neměl problém přihrávku od Parise takřka před odkrytou klec přetavit ve vyrovnávající branku – 4:4. V závěru třetiny ještě Lavinger zlikvidoval střelu Pohla. Podruhé do kabin se šlo opět za nerozhodného stavu.

Na začátku třetí třetiny ukryl do své lapačky lehké nahození Kocmana Lavinger. A o chvíli později vedl opět jeho tým. To Růžek potrestal hrubici domácích na modré čáře a dostal se tak do úniku, který dokázal proměnit ve vedoucí branku Děčína – 4:5. Po vedoucí brance hráli hosté ve dvojnásobném oslabení a to se jim podařilo ubránit a nadále tak hájili těsné vedení. Ale hned na to už to bylo vedení o dvě branky. Saska v přesilové hře propálil vše, co mu stálo v cestě a dal tak svoji druhou branku v tak důležitém utkání – 4:6. Jenže Kobra opět zakousala a dokázala se opět dostat na dostřel jediné branky. V 51. minutě tedy Jakeš z prostoru mezi kruhy pálil z první a dal svému týmu ještě naději na úspěch v prvním semifinálovém souboji – 5:6. V 53. minutě se pokoušel o hattrick Kučera, ale marně dobýval hostující klec. V 56. minutě ale Děčín opět úřadoval v přesilové hře. Růžek znovu potrestal hrubici domácích, když mu hráč Kobry zpoza branky namazal tak, že pro něho nebyl problém puk dopravit do sítě domácích – 5:7. Kobře už nepomohla ani závěrečná power play, naopak se ještě Zika snažil pálit do prázdné branky a trefil tyčku. Děčín se tak v semifinálové sérii ujímá vedení 1:0 na zápasy.

HC Kobra Praha – HC Děčín 5:7 (2:2, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Sovík (Milfait, Příhoda), 20. Kučera (Pohl), 27. Kučera (Milfait), 37. Bárta (Paris, Borovanský), 51. Jakeš (Žáček) – 15. Saska (Oliverius, Zika), 17. Filipovský (Oliverius), 25. Rudovský, 34. Vacek, 42. Růžek, 49. Saska (Stezka), 57. Růžek

Sestava HC Děčín:
Lavinger (Zámostný) – Saska, Stezka, Kaltenböck, Drahorád, Místecký, Molnár, Filipovský, Oliverius, Zika, Adámek, Růžek, Rudovský, Vávra, Baránek, Böhm, Myšík, Řídel, Vacek

 

Zdroj/foto: HC Děčín

1 komentář u „Děčín na Kobře zvítězil a v semifinálové sérii vede 1:0 na zápasy!“

Komentáře nejsou povoleny.